• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Albariño Pazo das Bruxas van Torres gelanceerd

7 augustus 2014 door Mariëlla Beukers

FygiOp dinsdag 5 augustus ontving zangeres Laura Fygi het eerste in Nederland uitgeschonken glas Pazo das Bruxas Albariño van het Spaanse wijnhuis Torres. Deze Nederlandse introductie vond plaats in restaurant Vida te Hilversum. Volgens het persbericht is deze wijn een eerbetoon aan de folklore en natuur van Galicië, het land van de grote bossen bewoond door mystieke en magische wezens. Galicische heksen (bruxas) vieren hun band met de natuur door middel van rituele dansen en bezweringen. Het is juist dit gebied dat belangrijk zou zijn voor Torres. Waarom dat zo is, wordt helaas niet uitgelegd. Waarom zoekt het Catalaanse Torres de Galicische bossen en kusten op om er in Rias Baixas Albariño te gaan maken? Om daar achter te komen had ik waarschijnlijk naar de presentatie moeten gaan. Aan de andere kant: Torres heeft wijngaarden in bijna alle Spaanse kwaliteitsgebieden. Rias Baixas miste gewoon nog.

BruxasOok lees ik nog in het persbericht: ‘De familie Torres staat bekend om haar verantwoorde en vooruitstrevende manier van ondernemen in een traditionele wereld. Vooral de constante innovatie op het gebied van duurzaamheid zorgt voor wereldwijde erkenning.’ Maar of die duurzaamheid en het introduceren van de nieuwe Albariño met elkaar te maken hebben, wordt niet duidelijk gemaakt.

Gelukkig ontving ik ook een proeffles, die ik gisteren maar gelijk uitgeprobeerd heb. Zo kon ik in ieder geval de wijn op zijn merites beoordelen. En zoals dat met wijnen van Torres gaat: we werden niet teleurgesteld, maar heel warm liepen we nu ook weer niet. Pazo das Bruxas is een prima Albariño, strakdroog, mineraal, en ongetwijfeld prima te combineren bij vis en schelpdieren. Maar persoonlijk vond ik de afdronk iets kaal, wat al te straf. De wijn miste wat body, kwam wat iel over. Volgende fles toch echt maar eens uitproberen bij de mosselen.

De Torres Pazo das Bruxas is in restaurants en speciaalzaken verkrijgbaar vanaf september 2014. Bij restaurant Vida staat hij nu al op de kaart. Voor verkoopinformatie kun je contact opnemen met Oud Reuchlin & Boelen.

Categorie: Nieuws Tags: albariño, Pazo das Bruxas, Rias Baixas, Spanje, Torres

Lees Interacties

Reacties

  1. Nico Poppelier zegt

    7 augustus 2014 om 18:04

    Plus-punt: de wijn combineerde ook erg goed met een harde koemelkse kaas uit het gebied Zuid-Tirol.

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in