• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Alleen vandaag…. hebbeding voor wijnfans?

10 januari 2009 door Mariëlla Beukers

Mijn oog viel erop in de krant vanmorgen: de SoWine in de aanbieding, van € 349,00 voor € 299,00. Alleen vandaag te bestellen via onedayonly.nl/vk: een miniwijnbar met temperatuurregeling én vacumeersysteem. Houdt een fles rode wijn op 18 graden, een fles witte op 8. En je kunt ze na openen terugzetten in de bar en de vacuümpomp aansluiten. De wijn is dan circa 10 dagen houdbaar. Ik hink sterk op twee gedachten: ‘zijn er nu echt mensen die dit kopen’, vraag ik me enerzijds af? Anderzijds merk ik dat ik denk: ‘goh, leuk hebbeding. Kan ik natuurlijk voor mijn verjaardag vragen…’. ‘Maar waar zet ik het dan weer?’ is de volgende gedachte…

Vraagje: zijn er echt mensen die zo’n apparaat kopen (en vandaag kopen)? Wat zijn de ervaringen?

Categorie: En verder....

Lees Interacties

Reacties

  1. Xavier De Vynck zegt

    10 januari 2009 om 18:05

    Heb er één gekocht een paar maanden geleden. Heel tevreden over het toestel het doet exact wat er beloofd wordt door de fabrikant.

  2. Marc Vacher zegt

    10 januari 2009 om 19:15

    Nog zonder ervaring met hand-vacuumpompjes of zelfs maar een echte wijnkoeler heb ik zonder blikken of blozen dit ding aangeschaft. Nou ja, voor m’n verjaardag gevraagd. En ik moet zeggen, het misstaat niet in keuken of woonkamer, prachtige vormgeving. Na het uitpakken de stekker erin en direct aan een test onderworpen. Twee flessen wit erin, één aan de pomp, de ander zonder. And now we wait… Nu heb ik een enorme ervaring als wijndrinker maar als nieuwboren wijnliefhebber kan ik nog geen beroep doen op een enorm referentiekader. Dus moet ik het doen met wat m’n boerenverstand en dito smaakpalet mij wijs maakt. En dan neigt het er toch echt naar dat het apparaat doet waarvoor het bedoeld is. Natuurlijk, beide wijnen keurig op temperatuur, maar waar de éne welhaast per uur degradeert (ik drink natuurlijk niet elk uur) blijft de ander fris als zojuist geopend. Zo ook met rood, azijn versus aardbeien. Ik ben er gelukkig mee. Nu kunnen dus die echt dure wijnen erin en kan ik, rustig aan, er lekker een week lang over doen…. Als dat mij toch eens zou lukken….

  3. Ed van Wijnerij zegt

    10 januari 2009 om 20:19

    Daar heb ik nu echt op staan te wachten -)

  4. Mariëlla zegt

    11 januari 2009 om 09:55

    Tsja Ed, ik blijf er ook zo over denken. Hoewel het verhaal van Marc toch wel overtuigend overkomt… Ze zouden die dingen op proef moeten uitdelen aan wijnliefhebbers, vind je niet? 😉

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in