• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

#AlsaceAmbassadors op studiereis

6 november 2012 door Mariëlla Beukers

Onlangs brachten Edwin Raben en een vijftal getalenteerde, jonge sommeliers een bezoek aan de Alsace (Elzas). Een zeer geslaagde studiereis met meer dan enthousiaste deelnemers, die unaniem erg positief waren over de kwaliteit van de Alsacewijnen.

Enkele van hun reacties spreken voor zich: ‘Mijn perceptie over de Alsace is in alle positieve opzichten veranderd’ en ‘Ik ben overtuigd van de nieuwe generatie Alsace, minder uitgesproken, minder bombastisch, en juist meer verfijnd en gericht op zuren en verteerbaarheid.’

Het programma startte met een overzichtsproeverij van maar liefst 52 Rieslings bij het Maison des Vins d’Alsace, begeleid door Foulques Aulagnon, exportmanager bij het Conseil Interprofessionnel des Vins d’Alsace. De dagen daarop volgden bezoeken aan zowel caves coopératives als kleine, zelfstandig werkende wijnproducenten.

Het promotiebureau voor Alsacewijnen vindt het belangrijk om ook de jonge garde sommeliers te enthousiasmeren voor deze mooie regio. De Alsace mag – als gastronomische wijn – tenslotte op geen enkele wijnkaart ontbreken. Samen met Edwin Raben is daarom het #AlsaceAmbassador project gestart: dit jaar met vijf jonge, enthousiaste sommeliers en een interactief programma waarin veelzijdigheid en gastronomische inzetbaarheid van de Alsace centraal staan. Eerder dit jaar stonden al Skype Tastings op het programma en ook in het Alsace supplement van Perswijn vertelden de #AlsaceAmbassadors over hun ervaringen met Alsacewijnen.

De volgende sommeliers mogen zich #AlsaceAmbassador noemen:

– Saskia Schurink – HanTing Cuisine in Den Haag

– Björn Cocu – Restaurant L’Epièce in Eindhoven

– Jaco van Hensbergen – Parkheuvel ** in Rotterdam

– Ruben Kwakman – Restaurant Cordial * in Oss

– Mitchell Lighthart – Boreas ** in Heeze

 

 

Categorie: Nieuws Tags: Alsace, Edwin Raben, Elzas, Frankrijk, sommeliers

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in