Als eerste item in de nieuwe categorie Food vandaag een signalement. Bij de Amsterdamse zoutwinkel Salsamentum | De Zoutkamer (een aanrader!) werd woensdag een nieuw tijdschrift gepresenteerd, My Beautiful Mayonnaise, over ‘eten in de mode, kunst, literatuur, huis en wetenschap’. Samenstellers zijn Ronald de Nijs en Marjan Ippel. Het prachtige boekje werd vormgegeven door Natasha Tastachova. Inhoud: verhalen en foto’s, vooral rondom mayonaise.
Uit het persbericht: “Op allerlei plekken ter wereld verschijnen kleine, onafhankelijke foodmagazines die zich niets door de wetten van tijdschriften, marketing en lezersonderzoeken laten voorschrijven.
Maar waar het slechts om één ding draait: het plezier om met letters, beeld, papier en verhalen aan de slag te gaan. Die magazines zijn de helden van gentleman-schrijver Ronald de Nijs en punkschrijver Marjan Ippel. Twee jaar geleden hadden ze besloten om zelf ook zo’n blaadje te maken. Met net als hun inspiratiebronnen een rafelig randje. Aan de keuken-/cafétafel bedachten ze het Engels/Nederlandstalige My Beautiful Mayonnaise, een experimentele ‘foodfolly’ over eten in kunst, literatuur, mode en wetenschap. Met de komst van vormgever Natasha Tastachova en vertaler Vivien Cook viel alles op z’n plaats. Sommige ideeën uit het prille begin haalden de eindrit, andere maakten plaats voor nieuwe. Tezamen vormen ze het eerste nummer van My Beautiful Mayonnaise.’
My Beautiful Mayonnaise verschijnt tweetalig (Nederlands en Engels) en wordt verspreid via geselecteerde boekhandels, kiosken, horeca en giftshops én via de webshop foodlingobijbel.nl/winkel/ en talkinfood.nl. Het full-colour magazine kost 5 euro. Het volgende nummer zal ergens in het voorjaar het licht zien, aldus Marjan Ippel tijdens de verkoop bij zoutwinkel Salsamentum afgelopen woensdag.