Woensdagavond had ik het genoegen te mogen dineren in Grand Restaurant Karel V te Utrecht. Nooit eerder at ik in een restaurant met een Michelinster en ik had me er erg op verheugd. Enige tijd geleden bezocht ik al wel al eens de Brasserie. Het gezelschap bestond uit tien personen, allen bestuursleden van de vereniging waarvan ik in het bestuur zit. Gelukkig mocht ik me over de … [Lees meer...] overDineren bij Karel V
Blog
Druk, druk, druk
Je kunt wel merken dat het december gaat worden, er is haast geen tijd meer soms om iets te schrijven. Vandaag heb ik weer cursus, dus ook vandaag geen uitgebreid blogje.Voor een eindoordeel over de twee WBW-wijnen van november verwijs ik naar Drinkblog en de andere deelnemers. Morgen zal ik er nog wel iets over schrijven.Ook had ik nog de lijst met Muscat de Noël producenten … [Lees meer...] overDruk, druk, druk
Grapedistrict in Utrecht
Een enthousiaste collega van mijn man ontdekte dit weekend een nieuwe wijnwinkel in Utrecht. Grapedistrict heeft zijn derde winkel geopend, en wel in mijn eigen stadje! Grapedistrict is het wijnwinkelconcept van drie enthousiaste wijnliefhebbers die graag wijn wilden gaan verkopen aan niet-ingewijden. In Amsterdam openden zij een half jaar geleden twee winkels, waarbij de wijn … [Lees meer...] overGrapedistrict in Utrecht
Duurzame wijn
In de zomer van 2004 reisde ons gezin door het oosten van de Verenigde Staten. Een van de dingen waar ik me op had verheugd was het zien van wilde druivenranken, van de inheemse soorten die Noord-Amerika zo veel kent. Helaas heb ik niet één druivenrank van dichtbij gezien, of het moeten de struiken zijn geweest die we vanuit de auto op weg van Erie naar Buffalo langs de snelweg … [Lees meer...] overDuurzame wijn
Einde van een droom….
Helaas, mijn kansen zijn verkeken. Een toekomst als kleine wijnimporteur voor vrienden en kennissen lijkt er ook niet meer in te zitten. Tenminste, als ik de accijnsen in Nederland wil ontduiken. Deze zomer namen we voor vrienden drie flessen rode Sancerre mee, op verzoek, omdat ze die zo lekker vonden. Eigenlijk was dat wel heel leuk om te doen, en we zagen er wel wat in … [Lees meer...] overEinde van een droom….
Wine Blogging Wednesday op Wijninfo.nl
De vlag mag uit! Vanaf deze week staat ons initiatief Wine Blogging Wednesday op de site van het Wijninformatiecentrum!Wegens gebrek aan blogtijd vandaag geef ik hieronder een enigszins aangepaste versie van het persbericht dat het Wijninformatiecentrum gisteren verspreidde. "De website Wijninfo van het Productschap Wijn/Wijninformatiecentrum heeft een nieuwe navigatiestructuur … [Lees meer...] overWine Blogging Wednesday op Wijninfo.nl
Gewurztraminer, fazant en uientaart
Onlangs riepen we jullie hulp in voor een wijn-spijscombinatie. Mijn vader had nog een tiental flessen tien jaar oude Gewurztraminer liggen, van Charles Koehly. Ingekocht na een proeverij bij Van Wageningen en de Lange, Nederlands importeur van de heerlijke witte wijnen van Koehly. Vorig weekend hebben we onze keuze gemaakt en een heerlijk diner met de wijn bereid. De keizer … [Lees meer...] overGewurztraminer, fazant en uientaart
Nieuwe editie Wijnencyclopedie
Dit najaar is er weer een prachtig naslagwerk op het gebied van wijn verschenen: De meest complete wijnencyclopedie, van de hand van Tom Stevenson. Zelf heb ik toe nu toe altijd vertrouwd op onze vierde editie uit 1997 van The Wine Atlas of the World, van Hugh Johnson. Toen ik deze wijnencyclopedie in handen kreeg, was mijn eerste reactie dan ook: Waarin verschilt dit … [Lees meer...] overNieuwe editie Wijnencyclopedie
Primeur: Muscat de Noël
Het is opvallend stil in de Nederlandse pers en op de wijnblogs: weinigen hebben het over de Beaujolais Primeur die vanaf gisteren verkocht mag worden. Of heb ik iets gemist?Je kunt tenslotte niet ieder jaar schrijven over hoe slecht de meeste van deze 'primeurtjes' wel niet van kwaliteit zijn, en dat je beter een goede cru uit de Beaujolais kunt drinken. Als je het echt over … [Lees meer...] overPrimeur: Muscat de Noël
108ste Foodblogger: Tutti a Tavola
Het bruist en het gonst in food en wijn minnend Nederland. Of in ieder geval: onder diegenen die een deel van hun tijd op het internet doorbrengen. Zelf heb ik zo hier en zo daar ook wat ijzers in het vuur, het zal niet lang meer duren voor jullie hierover meer horen. Ariane en ik zijn aardig op weg met onze culinaire samenwerkingsplannen. Een gerenommeerd ander blog zal … [Lees meer...] over108ste Foodblogger: Tutti a Tavola