Wijnliefhebbers uit Utrecht en omgeving binden op 31 mei de strijd met elkaar aan tijdens de Wine Challenge Utrecht. Inzet: de titel ‘beste wijnproever van Utrecht’. Restaurant De Klub is gastheer van de eerste editie van deze wijnproefwedstrijd. De inschrijving is geopend op www.winechallenge.nl. Tijdens de Wine Challenge Utrecht testen amateur-wijnliefhebbers hun … [Lees meer...] overWine Challenge Utrecht: wine, food en fun in De Klub
Blog
Lunchen met Limburgse wijnen
Voor Wijn van eigen bodem, het boek over Nederlandse wijn dat ik samen met Irene de Vette aan het schrijven ben (verschijnt november 2015), reisde ik vorig weekend naar Limburg. Nog veel te weinig was ik daar op bezoek, dus het was hoog tijd weer eens polshoogte te gaan nemen. En wat een prachtige wijnprovincie is dit! Heerlijke wijnen proefde ik er, van de frisse Auxerrois … [Lees meer...] overLunchen met Limburgse wijnen
Geproefd: Jackson Estate Stich 2013
Om voor vandaag, Sauvignon Blanc Day, een stukje te kunnen schrijven, heb ik gisteren maar alvast geproefd. Van een toegezonden fles krachtige Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc, de Stich 2013 van Jackson Estate in Marlborough. Dit wijnhuis, waar de eerste wijnstokken aangeplant werden in 1987, heeft in de loop der jaren een grote naam opgebouwd, en maakt wijn in de stijl van de … [Lees meer...] overGeproefd: Jackson Estate Stich 2013
Nieuw-Zeelandse orange wines op Orange Wine Festival in Izola, Slovenië
Aanstaande vrijdag vindt in Slovenië een bijzonder wijnfestival plaats, geheel gewijd aan orange wines. Deze witte wijnen die lange tijd op het schil gegist hebben, staan steeds meer in de belangstelling, en op het festival zullen zelfs orange wines uit Nieuw Zeeland aanwezig zijn. Hieronder het persbericht dat ik vandaag ontving. Enkele van de genoemde wijnen zijn ook in … [Lees meer...] overNieuw-Zeelandse orange wines op Orange Wine Festival in Izola, Slovenië
Sauvignon Blanc Day – 24 april 2015
Sauvignon Blanc geldt als de druif waarmee Nieuw-Zeeland als wijnland ontdekt is. Maar liefst 85% van alle geëxporteerde wijn uit Nieuw-Zeeland is Sauvignon Blanc. Om de Sauvignon Blanc nog meer onder de aandacht te brengen, wordt in februari 2016 de International Sauvignon Blanc Celebration (ISBC) georganiseerd in Marlborough. Van 1 tot en met 3 februari 2016 staat dit … [Lees meer...] overSauvignon Blanc Day – 24 april 2015
Napoleon en het verbod op de Belgische wijnbouw
Voor het nieuwe boek Wijn van eigen bodem, dat ik samen met Irene de Vette aan het schrijven ben, doe ik ook onderzoek naar de geschiedenis van de Nederlandse wijnbouw. Een onderwerp dat de afgelopen jaren in de literatuur weinig verder is gekomen dan het overschrijven van teksten van elkaar. Bovendien met een soms hardnekkig blijven vasthouden aan het idee dat wij in het … [Lees meer...] overNapoleon en het verbod op de Belgische wijnbouw
Eetbare wijn
Ze zijn gelanceerd bij de Bijenkorf, worden verkocht op KLM-vluchten en zijn ontstaan aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vorming in Amsterdam. Onder de naam The Real Wine Gum worden sinds nog geen jaar twee bijzondere winegums verkocht, een rode en een witte. De rode moet smaken naar Merlot, de witte naar Chardonnay. Verpakt in mooi vormgegeven doosjes wordt de koper … [Lees meer...] overEetbare wijn
De unieke wijnen van Uruguay
Het is zo’n woord waarvan je telkens even goed moet denken of je het goed spelt: Uruguay. Niet een woord dat vaak gebruikt wordt in Nederland, en al helemaal niet op Wijnkronieken. En toch maken ze wijn in dit land, al meer dan 150 jaar lang! Ik herinner me van de vinologenopleiding dat er stevige, tanninerijke wijnen vandaan komen, van het druivenras tannat. Maar daar hield … [Lees meer...] overDe unieke wijnen van Uruguay
Born Digital Wine Awards – new edition in 2015!
[press release] The Born Digital Wine Awards, launched in 2011 by Vrazon, announces the 2015 edition brought to you by Wine in Moderation. The BDWA will continue to champion the best content produced online, but with an even greater focus on the culture of wine. Thanks to the sponsorship of Wine in Moderation-Art de Vivre, BDWA will reveal, in April, a revised list of … [Lees meer...] overBorn Digital Wine Awards – new edition in 2015!
CuliAir Sky Dining: Meesterkok Angélique Schmeinck gaat de lucht weer in
[persbericht] Hoe smaken bubbels, parelhoen of coquille op honderden meters hoogte? Op deze vraag krijg je antwoord wanneer je opstijgt in de hogere smaaksensaties van Meesterkok Angélique Schmeinck. Van culinaire verwennerij houden we allemaal, maar ook een luchtballonvaart staat op menig wishlist. CuliAir, het heteluchtballon-restaurant van TV- en Meesterkok Angélique … [Lees meer...] overCuliAir Sky Dining: Meesterkok Angélique Schmeinck gaat de lucht weer in