Douro, the region of Port Wine, in north of Portugal, is searching for creatives in the fields of audio-visual, design and fine arts to show this magnificent territory, classified by UNESCO as World Heritage. The applications may be submitted until October 10th. Join and share. In the creative issue, Douro Entrepreneur Award allow Portuguese and foreign candidates and the … [Lees meer...] overDouro is looking for entrepreneurs: help promote this region
Blog
Kwaliteit Nederlandse en Belgische wijnen stijgt
Elk jaar worden Nederlandse en Belgische wijnen beter. Deze opgaande lijn is bevestigd tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2014, die werd gehouden op 4 en 5 september j.l. Van de 176 ingeschreven Nederlandse en Belgische wijnen is 88% bekroond met een medaille of een keurzegel (75 of meer punten). In 2013 en 2012 was dit respectievelijk 70% en 63%. Dit jaar zijn 3 wijnen … [Lees meer...] overKwaliteit Nederlandse en Belgische wijnen stijgt
Kwaliteitswijnen van de coöperatie: een bezoek aan Kellerei St. Pauls
Voor veel mensen zal het worst zijn waar hun wijn precies vandaan komt. In kringen van wijnkenners heersen echter vaak wel andere gevoelens. Zoals het romantische idee dat wijn bij voorkeur komt van een authentiek boertje eenzaam op zijn helling, werkend in zijn wijngaarden omgeven door geurende bloemen. Liefst is dat boertje ook nog eens door niemand anders ontdekt. Dat kleine … [Lees meer...] overKwaliteitswijnen van de coöperatie: een bezoek aan Kellerei St. Pauls
Madera na de soep: tafeletiquette in vroeger eeuwen
Gisteren was het weer eens tijd voor wat kennisverbreding. Marleen Willebrands, bekend van tal van publicaties over de historische keuken, vooral die van de Gouden Eeuw, verzorgde aan de UvA Summerschool een hoorcollege over tafeletiquette van ‘Erasmus tot de Dikke Ditz’. In aanwezigheid van twee belangrijke collectioneurs, Joop Witteveen en Willem Heijting, gaf Willebrands een … [Lees meer...] overMadera na de soep: tafeletiquette in vroeger eeuwen
Nieuwe epiloog voor Het domein
Morgen verschijnt bij uitgeverij Cargo een nieuwe, goedkope editie van het boek dat Lidewij van Wilgen in 2011 publiceerde naar aanleiding van haar leven op een Frans wijndomein, Het domein. Tien jaar geleden besloot Van Wilgen met haar jonge gezin een nieuw leven te beginnen in Zuid-Frankrijk. Het was het begin van een lange weg vol tegenslagen, die uiteindelijk leidde naar de … [Lees meer...] overNieuwe epiloog voor Het domein
DWCC 2014 ANNOUNCES NEW SPEAKERS AND CONTENT
[Press release] The 7th annual Digital Wine Communications Conference (Montreux – Switzerland, October 31–November 2, 2014) will feature brand new DisruptWine talks and guest “outsider” speakers. The organisers of the only international conference dedicated to the convergence of wine and the web are pleased to announce that this year's DWCC will include a series of new … [Lees meer...] overDWCC 2014 ANNOUNCES NEW SPEAKERS AND CONTENT
Oogsttijd 2014 #1
Overal in Europa maken wijnboeren zich op met de druivenoogst te beginnen. Op sommige plaatsen is hij zelfs al een week geleden gestart. Vrienden van ons waren op Santorini, en stuurden de bijgevoegde foto. Een selectie van de persberichten die mijn mailbox binnenstromen verschijnt komende tijd onder de kop 'Oogsttijd 2014', niet vertaald en niet geredigeerd. Vooral in … [Lees meer...] overOogsttijd 2014 #1
Arunda, de hoogstgelegen Sektkellerei van Europa
Het was een bijzondere ervaring: uit de bus stappen op 1200 meter hoogte, en langs huizen met houten balkons vol geraniums wandelen naar de Sektkellerei. En dan ook nog eens de hoogstgelegen Sektkellerei van Europa! Rondom het dorp waar we uitstappen, liggen alpenweiden en bossen; wandelpaden lopen overal de bergen in. Ver weg, in de diepte, stroomt de Etsch; de hitte van het … [Lees meer...] overArunda, de hoogstgelegen Sektkellerei van Europa
Culture in a glass: Rocca Sveva Castelcerino 2008
As a wine blogger, I get free bottles regularly. Not all are worth mentioning, but still most get attention on either Wijnkronieken.nl or my Facebook and Twitter pages. And some are just more special than others. Such a bottle was the 2008 Rocca Sveva Castelcerino from Cantina di Soave. I received it from a contact at the Digital Wine Communication Conference in Rioja last … [Lees meer...] overCulture in a glass: Rocca Sveva Castelcerino 2008
Madeira drinken op Madeira
Wat kun je nu zelf op Madeira van de rijke wijncultuur ervaren? Hoe kom je in contact met de wijnmakers en in het bezit van een goede fles wijn? En waar schenk je madeira eigenlijk bij? In deze laatste blog over onze vakantie in Madeira tref je een aantal tips op basis van onze ervaringen. (Eerdere artikelen verschenen op 17 juli en op 25 juli.) Funchal Slapen bij de … [Lees meer...] overMadeira drinken op Madeira









