Op dinsdag 5 augustus ontving zangeres Laura Fygi het eerste in Nederland uitgeschonken glas Pazo das Bruxas Albariño van het Spaanse wijnhuis Torres. Deze Nederlandse introductie vond plaats in restaurant Vida te Hilversum. Volgens het persbericht is deze wijn een eerbetoon aan de folklore en natuur van Galicië, het land van de grote bossen bewoond door mystieke en magische … [Lees meer...] overAlbariño Pazo das Bruxas van Torres gelanceerd
Blog
Digitale Wijn(web)winkelgids: Turksewijnonline.nl
Turkse wijnen staan centraal in de elfde aflevering van de Digitale Wijn(web)winkelgids. Volkan Arikan uit Alkmaar begon twee jaar geleden met zijn webwinkel waarin hij wijn uit zijn vaderland verkoopt. Zijn kennis over wijn is volledig door zelfstudie verkregen. Zijn redenen om Turkse wijn aan te bieden? Arikan: “In Nederland wordt veel wijn geconsumeerd door wijnliefhebbers. … [Lees meer...] overDigitale Wijn(web)winkelgids: Turksewijnonline.nl
De druiven van Madeira
Uit mijn vorige verhaal bleek al wat de karakteristieken van madeira zijn: versterkt en gerijpt in vaten die aan hoge temperaturen zijn blootgesteld. Die hoge temperaturen en de daaropvolgende oxidatie van de wijnen in de vaten zorgen voor de karakteristieke secundaire en tertiaire aroma’s: noten, specerijen, gedroogd fruit, honing, boenwas, karamel, chocolade en … [Lees meer...] overDe druiven van Madeira
Zelf wijn maken kan: start cursus in West-Brabant
[ingezonden bericht] Wijn maken van druiven, appels of ander fruit is al eeuwen niet alleen door professionals gedaan, maar ook door amateurs, ook in Nederland. Wat dacht je van een lekkere appelwijn, kersen- of bessenwijn? En zelfs van rabarber kan een heerlijk frisse wijn worden gemaakt. Zelf wijnmaken is een leuke, en vooral lekkere, hobby. Nederland wordt steeds meer … [Lees meer...] overZelf wijn maken kan: start cursus in West-Brabant
Wijn in (minder dan) 100 woorden: Masseria Trajone Pinot Grigio 2013
Uit de Abruzzen, speciaal de Colline Pescaresi, komt deze intrigerende Pinot Grigio. De eerste slok lijkt wat neutraal, niet zo spannend. Maar wacht tot de wijn een tijdje in je glas zit. Dan komt zijn mineralige karakter en het frisse fruit steeds beter tot uiting. Geuren van appel, peer, perzik. Strak in de mond, met best een boel zuren en een bittertje in de afdronk. Te koop … [Lees meer...] overWijn in (minder dan) 100 woorden: Masseria Trajone Pinot Grigio 2013
Wijn in 100 woorden: Friendly Grüner Veltliner
Na de Singing 2012 mocht ik onlangs ook de Friendly uitvoering van Laurenz Z.’s reeks Grüner Veltliners proeven. Een aardig verschil! We proefden hem naast de Singing van 2013, en kozen allebei voor de strakkere, complexere Friendly. Dit is echt een serieuze jongen, uit het Kamptal, die het vrolijke zusje vriendelijk in de schaduw stelt. Lekker droog en mineraal, met bakken vol … [Lees meer...] overWijn in 100 woorden: Friendly Grüner Veltliner
Mosselwijn verkozen: Pinot Blanc uit de Elzas
[ingezonden bericht] Deze week is het Zeeuwse mosselseizoen gestart! En wat drinken we daarbij? In het mosselstadje Philippine (Zeeuws-Vlaanderen) zijn ze er uit: een Pinot Blanc d’Alsace van wijnmaker Edouard Leiber. Deze wijn is door een groot gezelschap Nederlanders en Vlamingen verkozen tot mosselwijn van het jaar. Tijdens de jaarlijkse proeverij in Philippine worden … [Lees meer...] overMosselwijn verkozen: Pinot Blanc uit de Elzas
Madeira: grote wijn met een lange geschiedenis
Goed. Madeira dus. Dit jaar zijn we op vakantie geweest naar dit prachtige Portugese eiland, waar bovendien indrukwekkende wijnen vandaan komen. We gingen er heen om te wandelen, veel te lezen en uit te rusten, maar ook om onze kennis van madeira te verdiepen. We zijn dol op deze wijnsoort, maar wisten er veel te weinig van. En dus regelden we twee wijnhuisbezoeken, boekten een … [Lees meer...] overMadeira: grote wijn met een lange geschiedenis
Wijn in 100 woorden: Zinck Muscat 2013
Ooit werd ik in Oostenrijk op een warme dag na een lange reis ontvangen met een glas koele Gelbe Muskateller. Een gastvrijer en verfrissender onthaal kon ik me niet denken! Met de hitte van het moment probeerde ik daarom gisteren een familielid van die wijn, een droge Muscat uit de Elzas. En dat bleek een goede keuze. Lekker veel tropisch fruit in de mond, frisse zuren, prima … [Lees meer...] overWijn in 100 woorden: Zinck Muscat 2013
Druiven oogsten rondom Domaine la Fontaine
[ingezonden bericht] De periode rondom de druivenoogst is in de regio Bordeaux één van de mooiste tijden van het jaar. Overal heerst een enorme bedrijvigheid en de geur van gistende druiven verspreidt zich over het land. Je kunt deze bijzondere tijd meebeleven en drie dagen genieten van de oogst in de Bordeaux-regio vanuit Domaine la Fontaine! Tijdens het … [Lees meer...] overDruiven oogsten rondom Domaine la Fontaine








