• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Blog

Ten (New) Things About Port #4

29 mei 2013 door Mariëlla Beukers

Today, again two interesting facts to learn about port. The first three issues of these series were published yesterday, the day before that and last Sunday. 7. The grape varieties that are used for port are multiple, some say more than 80! The five most important are touriga nacional, tinta barroca, touriga franca, tinto roriz and tinta cão (all for red ports).  In former … [Lees meer...] overTen (New) Things About Port #4

Ten (New) Things About Port #3

28 mei 2013 door Mariëlla Beukers

Everyone knows port, right? Or at least, knows about port. Port comes from Portugal, from the city of (O)porto. As simple as that. But of course that is not the whole story. There is so much more to learn about this great and historic wine. Especially after a visit to the city the wine takes its name from and the area where it is produced, you come back with loads of new … [Lees meer...] overTen (New) Things About Port #3

Ten (New) Things About Port #2

27 mei 2013 door Mariëlla Beukers

Everyone knows port, right? Or at least, knows about port. Port comes from Portugal, from the city of (O)porto. As simple as that. But of course that is not the whole story. There is so much more to learn about this great and historic wine. Especially after a visit to the city the wine takes its name from and the area where it is produced, you come back with loads of new … [Lees meer...] overTen (New) Things About Port #2

Ten (New) Things About Port #1

26 mei 2013 door Mariëlla Beukers

Everyone knows port, right? Or at least, knows about port. Port comes from Portugal, from the city of (O)porto. As simple as that. But of course that is not the whole story. There is so much more to learn about this great and historic wine. Especially after a visit to the city the wine takes its name from and the area where it is produced, you come back with loads of new … [Lees meer...] overTen (New) Things About Port #1

Topdessert dankzij social media: port, merlot-sorbetijs met cacao en frambozen

19 mei 2013 door Mariëlla Beukers

Bijzondere combinaties van wijn en eten komen soms puur bij toeval tot stand. Vanavond creëerden wij thuis een dessert geheel dankzij de social media, met verbluffende resultaten! Dankzij mijn , op uitnodiging van Oscar Quevedo (@quevedeo) kocht ik bij de Jumbo (@jumbowijn) een flesje 10 years old tawny port. @quevedo ken ik al jaren, dankzij onze blogs en Twitter. Deze … [Lees meer...] overTopdessert dankzij social media: port, merlot-sorbetijs met cacao en frambozen

Digitale Wijn(web)winkelgids: Anderewijn.nl

18 mei 2013 door Mariëlla Beukers

Voor de zesde aflevering van de Digitale Wijn(web)winkelgids gaan we langs bij een oude bekende. Bernard Nauta van Anderewijn.nl was al aanwezig in de Rainbow Wijngids, en timmert nog steeds stevig aan de weg. Het assortiment van zijn drie wijnwebwinkels  is inmiddels weer samengevoegd onder één paraplu, AndereWijn.nl, én sterk uitgebreid. Bovendien heeft Bernard versterking … [Lees meer...] overDigitale Wijn(web)winkelgids: Anderewijn.nl

Bezoek aan Porto en de Douro

16 mei 2013 door Mariëlla Beukers

Een van mijn problemen bij het schrijven voor Wijnkronieken is dat ik achtergronden en feiten  grondig wil onderzoeken. Meestal kost het dus tijd voordat ik een artikel over een reis of evenement weet te plaatsen. Neem nou het recente bezoek dat ik bracht aan Porto en de Douro. Ik wil zoveel weten en nalezen over de prachtige stad en het schitterende wijngebied dat ik  ruim 10 … [Lees meer...] overBezoek aan Porto en de Douro

UvA ontvangt collectie gedrags- en huishoudboeken

15 mei 2013 door Mariëlla Beukers

[Een persbericht niet over wijn, maar wel een waar ik heel opgetogen van word. Die boeken vragen om bestudering, bijvoorbeeld naar de etiquette rondom wijndrinken!] De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam krijgen een belangrijke collectie gedrags-, huishoud- en kookboeken ten geschenke van het echtpaar Heijting uit Amsterdam. De meer dan 2000 boeken uit de … [Lees meer...] overUvA ontvangt collectie gedrags- en huishoudboeken

Sauvignon Blanc uit de Loire in de lift

14 mei 2013 door Mariëlla Beukers

[Persbericht] Op 26 en 27 april heeft het ‘Concours Mondial du Sauvignon’ plaatsgevonden in het kasteel van Blois, in de Franse wijnregio Loire. De selectie werd gehouden door een internationaal panel van wijnexperts uit 16 verschillende landen. Er werden in totaal 807 wijnen uit 20 landen geproefd. In de jury was Nederland vertegenwoordigd door Lars Daniëls, Magister Vini … [Lees meer...] overSauvignon Blanc uit de Loire in de lift

Kersen, Oostenrijkse wijn en een lunch in het Okura

13 mei 2013 door Mariëlla Beukers

Alweer een fors aantal weken geleden was ik te gast in het Serre Restaurant van het Okura Hotel. Een gemengd gezelschap van Oostenrijkse wijnboeren, Oostenrijkse en Nederlandse kersenproducenten, Nederlandse wijnschrijvers en -handelaren, en diverse officials uit de wereld van handel en toerisme waren er bijeen gekomen om de start van een bijzondere samenwerking luister bij te … [Lees meer...] overKersen, Oostenrijkse wijn en een lunch in het Okura

« Vorige
Volgende »

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in