Today, again two interesting facts to learn about port. The first three issues of these series were published yesterday, the day before that and last Sunday. 7. The grape varieties that are used for port are multiple, some say more than 80! The five most important are touriga nacional, tinta barroca, touriga franca, tinto roriz and tinta cão (all for red ports). In former … [Lees meer...] overTen (New) Things About Port #4
Blog
Ten (New) Things About Port #3
Everyone knows port, right? Or at least, knows about port. Port comes from Portugal, from the city of (O)porto. As simple as that. But of course that is not the whole story. There is so much more to learn about this great and historic wine. Especially after a visit to the city the wine takes its name from and the area where it is produced, you come back with loads of new … [Lees meer...] overTen (New) Things About Port #3
Ten (New) Things About Port #2
Everyone knows port, right? Or at least, knows about port. Port comes from Portugal, from the city of (O)porto. As simple as that. But of course that is not the whole story. There is so much more to learn about this great and historic wine. Especially after a visit to the city the wine takes its name from and the area where it is produced, you come back with loads of new … [Lees meer...] overTen (New) Things About Port #2
Ten (New) Things About Port #1
Everyone knows port, right? Or at least, knows about port. Port comes from Portugal, from the city of (O)porto. As simple as that. But of course that is not the whole story. There is so much more to learn about this great and historic wine. Especially after a visit to the city the wine takes its name from and the area where it is produced, you come back with loads of new … [Lees meer...] overTen (New) Things About Port #1
Topdessert dankzij social media: port, merlot-sorbetijs met cacao en frambozen
Bijzondere combinaties van wijn en eten komen soms puur bij toeval tot stand. Vanavond creëerden wij thuis een dessert geheel dankzij de social media, met verbluffende resultaten! Dankzij mijn , op uitnodiging van Oscar Quevedo (@quevedeo) kocht ik bij de Jumbo (@jumbowijn) een flesje 10 years old tawny port. @quevedo ken ik al jaren, dankzij onze blogs en Twitter. Deze … [Lees meer...] overTopdessert dankzij social media: port, merlot-sorbetijs met cacao en frambozen
Digitale Wijn(web)winkelgids: Anderewijn.nl
Voor de zesde aflevering van de Digitale Wijn(web)winkelgids gaan we langs bij een oude bekende. Bernard Nauta van Anderewijn.nl was al aanwezig in de Rainbow Wijngids, en timmert nog steeds stevig aan de weg. Het assortiment van zijn drie wijnwebwinkels is inmiddels weer samengevoegd onder één paraplu, AndereWijn.nl, én sterk uitgebreid. Bovendien heeft Bernard versterking … [Lees meer...] overDigitale Wijn(web)winkelgids: Anderewijn.nl
Bezoek aan Porto en de Douro
Een van mijn problemen bij het schrijven voor Wijnkronieken is dat ik achtergronden en feiten grondig wil onderzoeken. Meestal kost het dus tijd voordat ik een artikel over een reis of evenement weet te plaatsen. Neem nou het recente bezoek dat ik bracht aan Porto en de Douro. Ik wil zoveel weten en nalezen over de prachtige stad en het schitterende wijngebied dat ik ruim 10 … [Lees meer...] overBezoek aan Porto en de Douro
UvA ontvangt collectie gedrags- en huishoudboeken
[Een persbericht niet over wijn, maar wel een waar ik heel opgetogen van word. Die boeken vragen om bestudering, bijvoorbeeld naar de etiquette rondom wijndrinken!] De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam krijgen een belangrijke collectie gedrags-, huishoud- en kookboeken ten geschenke van het echtpaar Heijting uit Amsterdam. De meer dan 2000 boeken uit de … [Lees meer...] overUvA ontvangt collectie gedrags- en huishoudboeken
Sauvignon Blanc uit de Loire in de lift
[Persbericht] Op 26 en 27 april heeft het ‘Concours Mondial du Sauvignon’ plaatsgevonden in het kasteel van Blois, in de Franse wijnregio Loire. De selectie werd gehouden door een internationaal panel van wijnexperts uit 16 verschillende landen. Er werden in totaal 807 wijnen uit 20 landen geproefd. In de jury was Nederland vertegenwoordigd door Lars Daniëls, Magister Vini … [Lees meer...] overSauvignon Blanc uit de Loire in de lift
Kersen, Oostenrijkse wijn en een lunch in het Okura
Alweer een fors aantal weken geleden was ik te gast in het Serre Restaurant van het Okura Hotel. Een gemengd gezelschap van Oostenrijkse wijnboeren, Oostenrijkse en Nederlandse kersenproducenten, Nederlandse wijnschrijvers en -handelaren, en diverse officials uit de wereld van handel en toerisme waren er bijeen gekomen om de start van een bijzondere samenwerking luister bij te … [Lees meer...] overKersen, Oostenrijkse wijn en een lunch in het Okura









