• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Blog

Grauburgunder proeven in de Pfalz

21 maart 2013 door Mariëlla Beukers

Op zoek naar iets te doen dit weekend, dol op Grauburgunder / Pinot Gris en geen bezwaar om naar de Pfalz te rijden? Dan is dit misschien iets voor je, de Edesheimer WEINEXCHANGE op zaterdag 23 maart a.s. Wein richtig schmecken, vergleichen, genießen. Fokussorte 2013: Grauer Burgunder! Die Edesheimer Winzerschaft bietet mit der WEINEXCHANGE echten Weinfreunden den … [Lees meer...] overGrauburgunder proeven in de Pfalz

Tijd voor Muskaat? Wijnen voor de komende zomer!

21 maart 2013 door Mariëlla Beukers

De wijnpromotiebureau’s willen ons iets vertellen. Bijvoorbeeld dat we allemaal aan de muskaatwijnen moeten. Afgelopen zeven dagen kwamen er twee persberichten binnen, allemaal met de strekking: vier de zomer met een muskaatwijn. Bericht één komt uit Italië: Moscato d’Asti staat hier in de spotlights! Ik citeer: “Deze Italiaanse wijn wordt gemaakt van de muskaatdruif en dat … [Lees meer...] overTijd voor Muskaat? Wijnen voor de komende zomer!

Cees van Casteren MW nieuwe voorzitter Vinologen Vereniging

21 maart 2013 door Mariëlla Beukers

[Persbericht, wijnprofessionals] Op de 39e algemene leden vergadering van de Verenigde Vinologen Nederland (kortweg VVN) op zondag 17 maart jl. is Vinoloog en Master of Wine Cees van Casteren MW gekozen tot nieuwe voorzitter. Cees schrijft over wijn, doceert en adviseert. Hij organiseert al zeven jaar de Vinoloog van het Jaar wedstrijd en volgt als voorzitter Margareth … [Lees meer...] overCees van Casteren MW nieuwe voorzitter Vinologen Vereniging

Marchese Antinori opent deuren voor het grote publiek

20 maart 2013 door Mariëlla Beukers

Al meer dan 600 jaar maakt de Florentijnse familie Antinori wijn, maar weinig gewone stervelingen kwamen binnen de poorten van het aristocratische wijnhuis. Soms worden wel groepen journalisten en andere wijnprofessionals toegelaten, een enkele keer ook bloggers, zoals mij overkwam in Umbrië vorige maand. We bezochten er de Umbrische vestiging van het huis, Castello della Sala, … [Lees meer...] overMarchese Antinori opent deuren voor het grote publiek

Umbrisch rood: Montefalco en zijn Sagrantino

19 maart 2013 door Mariëlla Beukers

Tussen Spoleto en Perugia, in het hart van Umbrië, ligt een typisch Italiaans stadje, zoals er in het land zoveel zijn: Montefalco, hoog op een heuveltop, omringd door wijngaarden, middeleeuws centrum, steile en smalle straatjes. Net als elders in Italië wordt er al eeuwen wijn gemaakt, hier misschien nog net iets langer dan elders: de Etrusken deden het al vóór de overheersing … [Lees meer...] overUmbrisch rood: Montefalco en zijn Sagrantino

Eerste Chinese appellation een feit!

19 maart 2013 door Mariëlla Beukers

[Wijninfo-bericht] De eerste officieel goedgekeurde appellation contrôlée in China is een feit: Mount Helan, van kracht geworden op 1 februari 2013. Het gebied is te vinden bij de stad Yinchuan in de autonome regio Ningxia,  even ten noorden van China’s geografische centrum. Mount Helan ligt op dezelfde breedtegraad als Bordeaux. Het ligt echter in tegenstelling tot Bordeaux … [Lees meer...] overEerste Chinese appellation een feit!

Uitstekende vooruitzichten Nieuw-Zeelandse wijnoogst 2013

19 maart 2013 door Mariëlla Beukers

[Persbericht] De druivenoogst van 2013 is in Nieuw-Zeeland momenteel in volle gang. De vooruitzichten voor het wijnjaar 2013 zijn erg goed, onder andere vanwege het prachtige zomerweer. “De warme, droge zomer van 2013 is perfect voor het groeien en rijpen van druiven. Wanneer de herfst intrekt met warme dagen en ietwat koelere nachten, kan er uitgekeken worden naar een … [Lees meer...] overUitstekende vooruitzichten Nieuw-Zeelandse wijnoogst 2013

Vierde Amsterdamse Wijnmarkt op 14 april a.s.

17 maart 2013 door Mariëlla Beukers

[Persbericht, wijnliefhebbers] Inmiddels is het een begrip in Amsterdam, de Amsterdamse Wijnmarkt. Ook dit jaar werken acht gespecialiseerde wijnimporteurs samen om hun prachtige assortiment aan u te laten proeven.  Een geweldige gelegenheid voor een eerste kennismaking met wijn, maar ook de doorgewinterde kenner kan zijn hart ophalen tijdens de proeverij in MOES! Er is een … [Lees meer...] overVierde Amsterdamse Wijnmarkt op 14 april a.s.

Biologische wijngaard in Londen

17 maart 2013 door Mariëlla Beukers

Dit najaar hoopt wijngaard Forty Hall in Enfield (Greater London) de eerste biologische flessen wijn af te leveren aan diverse kwaliteits-restaurants. Op het grondgebied van een 17e-eeuws landgoed staan al enige tijd 7.000 stokken chardonnay, ortega, pinot noir en pinot meunier. Er zal witte en mousserende wijn van gemaakt worden. Een artikel in The Guardian stelt ook dat het … [Lees meer...] overBiologische wijngaard in Londen

Speciale capsule Guido Berlucchi

17 maart 2013 door Mariëlla Beukers

Niet alleen in Spanje zijn ze dol op het sparen van capsules van flessen mousserende wijn: bij producent Guido Berlucchi in Franciacorta - hét gebied voor kwaliteitsbubbels in Noord-Italië - werd gisteren een speciale bijeenkomst voor verzamelaars georganiseerd, geheel in het teken van Italiaanse en internationale ‘capsules’. De dag werd georganiseerd in samenwerking met de … [Lees meer...] overSpeciale capsule Guido Berlucchi

« Vorige
Volgende »

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in