Op zoek naar iets te doen dit weekend, dol op Grauburgunder / Pinot Gris en geen bezwaar om naar de Pfalz te rijden? Dan is dit misschien iets voor je, de Edesheimer WEINEXCHANGE op zaterdag 23 maart a.s. Wein richtig schmecken, vergleichen, genießen. Fokussorte 2013: Grauer Burgunder! Die Edesheimer Winzerschaft bietet mit der WEINEXCHANGE echten Weinfreunden den … [Lees meer...] overGrauburgunder proeven in de Pfalz
Blog
Tijd voor Muskaat? Wijnen voor de komende zomer!
De wijnpromotiebureau’s willen ons iets vertellen. Bijvoorbeeld dat we allemaal aan de muskaatwijnen moeten. Afgelopen zeven dagen kwamen er twee persberichten binnen, allemaal met de strekking: vier de zomer met een muskaatwijn. Bericht één komt uit Italië: Moscato d’Asti staat hier in de spotlights! Ik citeer: “Deze Italiaanse wijn wordt gemaakt van de muskaatdruif en dat … [Lees meer...] overTijd voor Muskaat? Wijnen voor de komende zomer!
Cees van Casteren MW nieuwe voorzitter Vinologen Vereniging
[Persbericht, wijnprofessionals] Op de 39e algemene leden vergadering van de Verenigde Vinologen Nederland (kortweg VVN) op zondag 17 maart jl. is Vinoloog en Master of Wine Cees van Casteren MW gekozen tot nieuwe voorzitter. Cees schrijft over wijn, doceert en adviseert. Hij organiseert al zeven jaar de Vinoloog van het Jaar wedstrijd en volgt als voorzitter Margareth … [Lees meer...] overCees van Casteren MW nieuwe voorzitter Vinologen Vereniging
Marchese Antinori opent deuren voor het grote publiek
Al meer dan 600 jaar maakt de Florentijnse familie Antinori wijn, maar weinig gewone stervelingen kwamen binnen de poorten van het aristocratische wijnhuis. Soms worden wel groepen journalisten en andere wijnprofessionals toegelaten, een enkele keer ook bloggers, zoals mij overkwam in Umbrië vorige maand. We bezochten er de Umbrische vestiging van het huis, Castello della Sala, … [Lees meer...] overMarchese Antinori opent deuren voor het grote publiek
Umbrisch rood: Montefalco en zijn Sagrantino
Tussen Spoleto en Perugia, in het hart van Umbrië, ligt een typisch Italiaans stadje, zoals er in het land zoveel zijn: Montefalco, hoog op een heuveltop, omringd door wijngaarden, middeleeuws centrum, steile en smalle straatjes. Net als elders in Italië wordt er al eeuwen wijn gemaakt, hier misschien nog net iets langer dan elders: de Etrusken deden het al vóór de overheersing … [Lees meer...] overUmbrisch rood: Montefalco en zijn Sagrantino
Eerste Chinese appellation een feit!
[Wijninfo-bericht] De eerste officieel goedgekeurde appellation contrôlée in China is een feit: Mount Helan, van kracht geworden op 1 februari 2013. Het gebied is te vinden bij de stad Yinchuan in de autonome regio Ningxia, even ten noorden van China’s geografische centrum. Mount Helan ligt op dezelfde breedtegraad als Bordeaux. Het ligt echter in tegenstelling tot Bordeaux … [Lees meer...] overEerste Chinese appellation een feit!
Uitstekende vooruitzichten Nieuw-Zeelandse wijnoogst 2013
[Persbericht] De druivenoogst van 2013 is in Nieuw-Zeeland momenteel in volle gang. De vooruitzichten voor het wijnjaar 2013 zijn erg goed, onder andere vanwege het prachtige zomerweer. “De warme, droge zomer van 2013 is perfect voor het groeien en rijpen van druiven. Wanneer de herfst intrekt met warme dagen en ietwat koelere nachten, kan er uitgekeken worden naar een … [Lees meer...] overUitstekende vooruitzichten Nieuw-Zeelandse wijnoogst 2013
Vierde Amsterdamse Wijnmarkt op 14 april a.s.
[Persbericht, wijnliefhebbers] Inmiddels is het een begrip in Amsterdam, de Amsterdamse Wijnmarkt. Ook dit jaar werken acht gespecialiseerde wijnimporteurs samen om hun prachtige assortiment aan u te laten proeven. Een geweldige gelegenheid voor een eerste kennismaking met wijn, maar ook de doorgewinterde kenner kan zijn hart ophalen tijdens de proeverij in MOES! Er is een … [Lees meer...] overVierde Amsterdamse Wijnmarkt op 14 april a.s.
Biologische wijngaard in Londen
Dit najaar hoopt wijngaard Forty Hall in Enfield (Greater London) de eerste biologische flessen wijn af te leveren aan diverse kwaliteits-restaurants. Op het grondgebied van een 17e-eeuws landgoed staan al enige tijd 7.000 stokken chardonnay, ortega, pinot noir en pinot meunier. Er zal witte en mousserende wijn van gemaakt worden. Een artikel in The Guardian stelt ook dat het … [Lees meer...] overBiologische wijngaard in Londen
Speciale capsule Guido Berlucchi
Niet alleen in Spanje zijn ze dol op het sparen van capsules van flessen mousserende wijn: bij producent Guido Berlucchi in Franciacorta - hét gebied voor kwaliteitsbubbels in Noord-Italië - werd gisteren een speciale bijeenkomst voor verzamelaars georganiseerd, geheel in het teken van Italiaanse en internationale ‘capsules’. De dag werd georganiseerd in samenwerking met de … [Lees meer...] overSpeciale capsule Guido Berlucchi









