[persbericht] Op 4 maart start er een WSET L3 dagcursus in Zaltbommel, waarbij alle lessen verzorgd worden door Frank Smulders MW. De cursus WSET L3 Award in Wines and Spirits (voorheen Advanced Certificate) is een internationaal erkende opleiding voor gevorderden, die in acht lessen een grote hoeveelheid theoretische kennis en proefervaring overdraagt. Bovendien is het de … [Lees meer...] overWSET level 3 wijncursus in Zaltbommel
Blog
Koosjere wijn, ook lekker joods
In het Joods Historisch Museum is de komende maanden een boeiende tentoonstelling over de joodse keuken te zien, Lekker joods. Hij werd in december geopend door Claudia Roden, kookboekenschrijfster en winnaar van de Johannes van Damprijs 2012, die 18 januari uitgereikt wordt. Ik heb de tentoonstelling nog niet gezien, maar wat ik wel weet is dat er geen aandacht voor wijn … [Lees meer...] overKoosjere wijn, ook lekker joods
Winementaries – korte films over de wijnwereld
Heb je het al gezien, het interview met mij rechtsboven op de homepage? Het werd gemaakt door Leon Koudijzer, in een reeks van korte filmpjes die over van alles en nog wat in de wijde wijnwereld kunnen gaan. Leon besloot het roer na een leven in de horeca en de wijnhandel drastisch om te gooien, en maakt nu korte bedrijfsfilms om zijn boterham te verdienen, naast deze … [Lees meer...] overWinementaries – korte films over de wijnwereld
Wine Blog Trophy rondom Loire-wijnen
Ben je een wijnblogger en heb je iets met de Loire, misschien is dit iets voor jou: een wedstrijd rondom het thema ‘Loire-wijnen bij het diner’. Het volledige, Engelstalige persbericht vind je hieronder. The Loire Valley Wine Trade Fair, opening in Angers from 4 to 6 February 2013, will celebrate the 7th Edition of the Wine Blog Trophy. This competition is aimed at the wine … [Lees meer...] overWine Blog Trophy rondom Loire-wijnen
Bubbels, altijd en overal
‘Nee joh, dat is toch meer voor Oud-en-Nieuw!’: aan het woord is een Hollandse moeder tegen haar zoontje, enige dagen geleden in de supermarkt. Zoonlief wees op een fles goedkope Champagne, maar moeder was niet van plan die voor Kerst aan te schaffen. Een uitspraak uitermate typerend voor de houding van de meeste Nederlanders tegenover mousserende wijnen, helaas. Champagne, … [Lees meer...] overBubbels, altijd en overal
Fijne feestdagen!
Ik wens iedereen ontspannen, inspirerende en vrolijke feestdagen. In 2013 treffen we elkaar weer! Tot dan. … [Lees meer...] overFijne feestdagen!
Eerste digitale magazines bij Wijnalmanak verschenen
[Persbericht] Aanvullend op de jaarlijkse Wijnalmanak, de beste wijnen onder €10,- in de vorm van een papieren gids, zijn er vanaf nu digitale Wijnalmanak magazines verkrijgbaar. Het Wijnalmanak Magazine gaat door waar de papieren gids ophoudt. Naast extra (ster)wijnadviezen lees je in de verschillende nummers alles over het kopen, kiezen en drinken van wijn. Ook krijg je … [Lees meer...] overEerste digitale magazines bij Wijnalmanak verschenen
Etiket Mouton Rothschild 2010 door Jeff Koons
Kunstenaar Jeff Koons, bekend van diverse controversiële werken, tekende voor het ontwerp van het etiket van Mouton Rothschild 2010. Dat werd vorige week vrijdag bekend gemaakt. Koons, die met zijn kunst over de hele wereld nogal wat stof doet opwaaien, bevindt zich hiermee in het gezelschap van onder andere Andy Warhol, Picasso, Dali, Lucian Freud en Francis Bacon. In 1945 … [Lees meer...] overEtiket Mouton Rothschild 2010 door Jeff Koons
Top 12 Turkse wijnen, in 5 druivenrassen
In de nieuwe wijnbijbel, het boek Wine Grapes van Jancis Robinson, Julia Harding en José Vouillamoz, staan 1368 wijndruivenrassen beschreven, waarvan 26 uit Turkije. Eén van deze auteurs, druiven-geneticus Dr. José Vouillamoz, verbonden aan de universiteit van Neuchâtel in Zwitserland, was aanwezig op de vijfde European Wine Bloggers Conference in Izmir, en vertelde daar samen … [Lees meer...] overTop 12 Turkse wijnen, in 5 druivenrassen
Culinaire lezingen in het Okura Hotel
Onno Kleyn’s Academie Culinair en Wijnschrijven organiseert in de eerste maanden van 2013 een serie lezingen op de zondagmiddag rondom schrijven over eten en wijn. Professionals vertellen er over hun vak en natuurlijk is er uitgebreide mogelijkheid tot vragen stellen. Aan het woord komen: Mac van Dinther, Onno Kleyn (over culinaire geschiedenis!), Karin Luiten, Harold Hamersma … [Lees meer...] overCulinaire lezingen in het Okura Hotel









