Bij een bezoek aan Wenen is er wat mij betreft één must: de voormalige Königliche und Kaiserliche Hofsilber- und Tafelkammer in de Hofburg. Van wat je hier, in de kelders van dit Habsburgse paleis, aan tafelgerei ziet, sla je steil achterover! Met opengevallen mond dwaal je van het ene keldergewelf naar het andere, volledig volgestouwd met bestek, borden, glazen, pannen, … [Lees meer...] overSissi’s Stierenbloed
Blog
En de winnaar is… Wijngaard Apostelhoeve!
[Persbericht] Mathieu Hulst van Wijngaard Apostelhoeve ging gisteravond niet alleen met de eerste, de tweede, maar ook de derde plaats aan de haal tijdens de eerste Prix du Château Maestricht: De verkiezing van 'De Beste (Limburgse) wijn van Château Maestricht'. De vakjury - onder leiding van de hoofdredacteur van Proefschrift Jan van Lissum en bestaande uit diverse … [Lees meer...] overEn de winnaar is… Wijngaard Apostelhoeve!
Promotie-actie Pays d’Oc IGP via Facebook
[Persbericht] Wijnregio Pays d’Oc IGP gaat komende maanden jonge vrouwen die van wijn houden leren hoe ze wijn nog beter kunnen proeven en waarderen. Vorige week startte de wijnregio met een actie op Facebook: deel jouw mooiste wijnmoment op PaysDocWines.NL en win een wijnproeverij bij je thuis, voor jou en je vriendinnen. Elke dag krijgen de 5 leukste inzendingen bericht … [Lees meer...] overPromotie-actie Pays d’Oc IGP via Facebook
Twee scripties over Nederlandse wijnhandels en social media
In de Nederlandse wijnwereld staan de social media deze maand sterk in de belangstelling. Tenminste, als je kijkt naar twee scripties die recent over wijn en social media geschreven zijn Allereerst is er de 76 pagina’s tellende scriptie (zonder bijlage) die de Amerikaanse Brittany Ryan schreef voor haar afstuderen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus School of … [Lees meer...] overTwee scripties over Nederlandse wijnhandels en social media
Muscadet: dé oesterwijn van het moment
Nieuwe ‘crus’ Muscadet beginnen door te dringen Muscadet, de wijn uit het westelijke Loire gebied, is aan een nieuwe opmars in Nederland bezig. Opinieleiders en vakhandel tonen veel belangstelling voor de wijn die zo goed bij schaal- en schelpdieren past. Recentelijk werd tijdens Proefschrifts Fine Food Professional menig sommelier verrast door een oester met Muscadet te … [Lees meer...] overMuscadet: dé oesterwijn van het moment
Vers geperst: Wine Grapes, Groene Dromen en Grote Hamersma
Het kan aan mij liggen, maar veel wijnboeken lijken er dit najaar in Nederland niet te zijn verschenen. Maar gelukkig is daar sinds deze week dan eindelijk Wine Grapes, van Jancis, Julia en José, de 3 J’s, zoals ze zelf zeggen. Voor wie het nog niet heeft vernomen: Jancis Robinson stelde samen met Julia Harding en José Vouillamoz een nieuw standaardwerk samen over de … [Lees meer...] overVers geperst: Wine Grapes, Groene Dromen en Grote Hamersma
Nieuwe wijndocenten L’Ecole du Vin de Bordeaux
[persbericht] De afgelopen maanden hebben drie Nederlandse wijnprofessionals een week lang een intensieve cursus gevolgd bij l’Ecole du Vin de Bordeaux. Het eindexamen, dat bestaat uit theoretische vragen, het schrijven van een opstel en een blindproeverij, hebben zij succesvol afgerond. Corria Houthuizen en Mirjam van de Veen, leraressen œnologie op de Wine Business … [Lees meer...] overNieuwe wijndocenten L’Ecole du Vin de Bordeaux
Winemakers of Etna
Already a month ago, I visited vineyards and winemakers on the Etna, Sicily. Volcano, people, landscape and wines have made an enormous impression on me. I have tried to capture my experiences in several blog posts and photo albums now. I wrote a post on the diversity of winemakers and wine styles, and another article around that theme is in the making (for print or blog is not … [Lees meer...] overWinemakers of Etna
Eerste Etna Wine Bloggers Tour groot succes
“An amazing in-depth look at wines, winemakers and stories of Etna”, zo karakteriseerde architect Steve De Long de eerste Etna Wine Bloggers Tour, georganiseerd door het Consortium voor de Etna DOC (Sicilië), in samenwerking met de Kamer van Koophandel van Catania en consultants Giampiero Nadali en Elisabetta Tosi (Fermenti Digitali). De Long is in de internetwereld bekend … [Lees meer...] overEerste Etna Wine Bloggers Tour groot succes
Etna Bianco: ongrijpbaar én verrassend
Honderdvijftig jaar geleden bestond het nog niet: witte wijn van de hellingen van de Etna. Op deze vulkaan op Sicilië, die nog bijna maandelijks as en vuur spuugt en daarmee de omgeving voorziet van uiterst vruchtbare bodems, groeien al eeuwen druiven. Blauwe en witte stonden er tot circa 1850 dwars door elkaar in de wijngaard, om daarna ook samen in de pers en het vat te … [Lees meer...] overEtna Bianco: ongrijpbaar én verrassend









