• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Blog

Sissi’s Stierenbloed

31 oktober 2012 door Mariëlla Beukers

Bij een bezoek aan Wenen is er wat mij betreft één must: de voormalige Königliche und Kaiserliche Hofsilber- und Tafelkammer in de Hofburg. Van wat je hier, in de kelders van dit Habsburgse paleis, aan tafelgerei ziet, sla je steil achterover! Met opengevallen mond dwaal je van het ene keldergewelf naar het andere, volledig volgestouwd  met bestek, borden, glazen, pannen, … [Lees meer...] overSissi’s Stierenbloed

En de winnaar is… Wijngaard Apostelhoeve!

29 oktober 2012 door Mariëlla Beukers

[Persbericht] Mathieu Hulst van Wijngaard Apostelhoeve ging gisteravond niet alleen met de eerste, de tweede, maar ook de derde plaats aan de haal tijdens de eerste Prix du Château Maestricht: De verkiezing van 'De Beste (Limburgse) wijn van Château Maestricht'. De vakjury - onder leiding van de hoofdredacteur van Proefschrift Jan van Lissum en bestaande uit diverse … [Lees meer...] overEn de winnaar is… Wijngaard Apostelhoeve!

Promotie-actie Pays d’Oc IGP via Facebook

29 oktober 2012 door Mariëlla Beukers

[Persbericht] Wijnregio Pays d’Oc IGP gaat komende maanden jonge vrouwen die van wijn houden leren hoe ze wijn nog beter kunnen proeven en waarderen. Vorige week startte de wijnregio met een actie op Facebook: deel jouw mooiste wijnmoment op PaysDocWines.NL en win een wijnproeverij bij je thuis, voor jou en je vriendinnen. Elke dag krijgen de 5 leukste inzendingen bericht … [Lees meer...] overPromotie-actie Pays d’Oc IGP via Facebook

Twee scripties over Nederlandse wijnhandels en social media

28 oktober 2012 door Mariëlla Beukers

In de Nederlandse wijnwereld staan de social media deze maand sterk in de belangstelling. Tenminste, als je kijkt naar twee scripties die recent over wijn en social media geschreven zijn Allereerst is er de 76 pagina’s tellende scriptie (zonder bijlage) die de Amerikaanse Brittany Ryan schreef voor haar afstuderen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus School of … [Lees meer...] overTwee scripties over Nederlandse wijnhandels en social media

Muscadet: dé oesterwijn van het moment

28 oktober 2012 door Mariëlla Beukers

Nieuwe ‘crus’ Muscadet beginnen door te dringen Muscadet, de wijn uit het westelijke Loire gebied, is aan een nieuwe opmars in Nederland bezig. Opinieleiders en vakhandel tonen veel belangstelling voor de wijn die zo goed bij schaal- en schelpdieren past. Recentelijk werd tijdens Proefschrifts Fine Food Professional menig sommelier verrast door een oester met Muscadet te … [Lees meer...] overMuscadet: dé oesterwijn van het moment

Vers geperst: Wine Grapes, Groene Dromen en Grote Hamersma

26 oktober 2012 door Mariëlla Beukers

Het kan aan mij liggen, maar veel wijnboeken lijken er dit najaar in Nederland niet te zijn verschenen. Maar gelukkig is daar sinds deze week dan eindelijk Wine Grapes, van Jancis, Julia en José, de 3 J’s, zoals ze zelf zeggen. Voor wie het nog niet heeft vernomen: Jancis Robinson stelde samen met Julia Harding en José Vouillamoz een nieuw standaardwerk samen over de … [Lees meer...] overVers geperst: Wine Grapes, Groene Dromen en Grote Hamersma

Nieuwe wijndocenten L’Ecole du Vin de Bordeaux

24 oktober 2012 door Mariëlla Beukers

[persbericht] De afgelopen maanden hebben drie Nederlandse wijnprofessionals een week lang een intensieve cursus gevolgd bij l’Ecole du Vin de Bordeaux. Het eindexamen, dat bestaat uit theoretische vragen, het schrijven van een opstel en een blindproeverij, hebben zij succesvol afgerond. Corria Houthuizen en Mirjam van de Veen, leraressen œnologie op de Wine Business … [Lees meer...] overNieuwe wijndocenten L’Ecole du Vin de Bordeaux

Winemakers of Etna

21 oktober 2012 door Mariëlla Beukers

Already a month ago, I visited vineyards and winemakers on the Etna, Sicily. Volcano, people, landscape and wines have made an enormous impression on me. I have tried to capture my experiences in several blog posts and photo albums now. I wrote a post on the diversity of winemakers and wine styles, and another article around that theme is in the making (for print or blog is not … [Lees meer...] overWinemakers of Etna

Eerste Etna Wine Bloggers Tour groot succes

16 oktober 2012 door Mariëlla Beukers

“An amazing in-depth look at wines, winemakers and stories of Etna”, zo karakteriseerde architect Steve De Long de eerste Etna Wine Bloggers Tour, georganiseerd door het Consortium voor de Etna DOC (Sicilië), in samenwerking met de Kamer van Koophandel van Catania en consultants Giampiero Nadali en Elisabetta Tosi (Fermenti Digitali). De Long is in de internetwereld bekend … [Lees meer...] overEerste Etna Wine Bloggers Tour groot succes

Etna Bianco: ongrijpbaar én verrassend

14 oktober 2012 door Mariëlla Beukers

Honderdvijftig jaar geleden bestond het nog niet: witte wijn van de hellingen van de Etna. Op deze vulkaan op Sicilië, die nog bijna maandelijks as en vuur spuugt en daarmee de omgeving voorziet van uiterst vruchtbare bodems, groeien al eeuwen druiven. Blauwe en witte stonden er tot circa 1850 dwars door elkaar in de wijngaard,  om daarna ook samen in de pers en het vat te … [Lees meer...] overEtna Bianco: ongrijpbaar én verrassend

« Vorige
Volgende »

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in