Het Wijninstituut organiseert in het najaar een cursus van drie lessen over Italiaanse wijnen. Deze is zowel toegankelijk voor liefhebbers als voor de wijnprofessional met een gedegen basiskennis van wijn, niveau SWEN-2 of vergelijkbaar. De cursus vindt plaats in hotel CASA400, Amsterdam op dinsdagavond 25 september, 2 oktober en 9 oktober 2012. Inschrijving voor afzonderlijke … [Lees meer...] overCursus Italiaanse wijnen met Fred Nijhuis
Blog
Betuwse bubbels van het Betuws Wijndomein
Het Betuws Wijndomein, gevestigd in Erichem, presenteert zondag 3 juni a.s, de eerste bubbel uit de Betuwe, Linge Parel. Iedereen is zondag 3 juni welkom tussen 13.00 uur en 19.00 uur om de Parel te komen proeven. Muziek, kinderactiviteiten en een grote culinaire markt begeleiden de introductie van de Betuwse bubbels. De Linge Parel past in de bijzondere historie van dit … [Lees meer...] overBetuwse bubbels van het Betuws Wijndomein
Buitenbeentjes op de beurs: wijnen uit Libanon geproefd
Zo af en toe roep ik het: wat zoek ik toch op van die grote internationale handelsbeurzen? Waarom ga ik er heen, wat moet ik daar eigenlijk? Dit jaar bezocht ik op woensdag 23 mei de Londen International Wine Fair, en realiseerde me in het vliegtuig terug wat ontzettend nuttig het bezoek aan de beurs was geweest. Ik zal daarom nooit meer – openlijk tenminste – bovenstaande … [Lees meer...] overBuitenbeentjes op de beurs: wijnen uit Libanon geproefd
Slijters blij met nieuwe Drank- en Horecawet
De Koninklijke SlijtersUnie is verheugd dat de Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe Drank- en Horecawet. In deze wet is een aanpassing opgenomen die slijters de mogelijkheid geeft hun klanten alcoholische dranken te laten proeven. … [Lees meer...] overSlijters blij met nieuwe Drank- en Horecawet
Restaurant in kantoorvilla Robbers & van den Hoogen
De statige kantoorvilla Carolinenburg van een van de oudste wijnhandels van ons land, wijnhandel Robbers & van den Hoogen aan de Velperweg in Arnhem, opent in november van dit jaar haar deuren als restaurant Villa Velperweg. Deze nieuwe culinaire aanwinst wordt gerund door het driemanschap dat in Arnhem onder andere met succes Brasserie De Boerderij exploiteert. … [Lees meer...] overRestaurant in kantoorvilla Robbers & van den Hoogen
Winnaars van de Born Digital Wine Awards zijn bekend
Woensdag 23 mei jl. werden in London, op de London International Wine Fair, de winnaars van de Born Digital Wine Awards 2012 bekend gemaakt. Organiserende partij Vrazon had er een gezellige happening van gemaakt in The Access Zone, met bier en champagne beschikbaar gesteld door sponsor Laithwaites. The Access Zone is de plek op LIWF waar de wijnwereld en social media samen … [Lees meer...] overWinnaars van de Born Digital Wine Awards zijn bekend
Tweede editie RieslingWeek
Eind volgende week start de tweede editie van de RieslingWeek. Dit initiatief van het Duitse Wijninstituut draait helemaal om wijnen van de druif riesling in combinatie met eten, aangezien Rieslings ideale begeleiders zijn van een breed scala aan gerechten. Vanwege hun fruitige zuren, variaties in stijl en gradaties in alcohol worden ze door velen beschouwd als de meest … [Lees meer...] overTweede editie RieslingWeek
Win gratis toegangskaarten voor de 45° Northern Wine Fair!
Op zondag 10 juni a.s. vindt in Antwerpen een bijzondere wijnbeurs plaats, voor alle Nederlandse en Belgische wijnliefhebbers (en uiteraard ook voor mensen die van verder komen...)! Hier op Wijnkronieken kunnen 10 gelukkigen 2 gratis toegangskaarten voor deze beurs winnen! Dus lees snel verder. Met een frisse blik laat de 45° Northern Wine Fair je namelijk de veelbelovende … [Lees meer...] overWin gratis toegangskaarten voor de 45° Northern Wine Fair!
Échte Leuvense wijn, uit het Hageland…
De stad Leuven besloot onlangs zijn naam te geven aan een Cuvée Leuven, waarvan de opbrengst deels voor het goede doel is. Jammer genoeg werd daar een Chileense wijn voor gekozen, in samenwerking met supermarktketen Delhaize. Toch wel een beetje bizar, eerlijk gezegd, aangezien het Hageland, waar prima Belgische wijn wordt gemaakt, om de hoek ligt! Misschien houdt het … [Lees meer...] overÉchte Leuvense wijn, uit het Hageland…
Mosselen met cider
Eigenlijk is het best bijzonder dat het gegiste sap van druiven zo’n enorme populariteit door de eeuwen heeft gekend, maar het gegiste sap van ander fruit vaak alleen lokale bekendheid geniet. Er is ook prima ‘wijn’ te maken van appels en peren, maar de resulterende dranken zijn in de 21ste eeuw alleen nog lokaal van belang, zo lijkt het wel. En dat terwijl cider en poiré … [Lees meer...] overMosselen met cider









