In 2011 hebben cava-producenten in totaal 152 miljoen flessen verkocht op buitenlandse markten. Ten opzichte van 2010 is dat een groei van 2%. Helaas zorgde de daling in de verkoop op de binnenlandse Spaanse markt voor een algemene daling in verkopen van 2%. … [Lees meer...] overExport van cava bereikte recordhoogte in 2011
Blog
Nieuwe auteurs op JancisRobinson.com
Het was al een formidabele website, maar de laatste tijd buitelen de ontwikkelingen daar over elkaar heen: na Alder Yarrow, een van de bekendste Amerikaanse wijnbloggers, komt nu ook Alex Hunt MW het team van auteurs op JancisRobinson.com versterken. Hunt is een bekend proever in Londen. Hij zal een maandelijkse bijdrage gaan leveren over smaak en proeven. Yarrow doet eveneens … [Lees meer...] overNieuwe auteurs op JancisRobinson.com
Genieten van Italiaanse specialiteiten – Italia al Dente
In het weekend van 17 en 18 maart 2012 kunt je in Loods 6, gelegen in het Amsterdamse Oostelijk Havengebied, alweer voor de zevende keer genieten van authentieke Italiaanse lekkernijen en wijnen, non-foodproducten, kunst en nog veel meer Italiaans op het evenement Italia al Dente. … [Lees meer...] overGenieten van Italiaanse specialiteiten – Italia al Dente
Vinos de Altura: Boliviaanse wijn in Nederland
Op de recent gehouden wijnbeurs Wine Professional (9-11 januari) was een serie wel zeer bijzondere wijnen te proeven: wijnen uit Bolivia. Voor het eerst in de geschiedenis presenteerden Boliviaanse wijnhuizen zich op een Europese wijnbeurs. Gedurende alle dagen van Wine Professional was een tafel met Boliviaanse wijnen aanwezig en op dinsdag 10 januari gaf wijnconsultant … [Lees meer...] overVinos de Altura: Boliviaanse wijn in Nederland
Wijnfontein in de schaduw van de San Marco
Het heeft zijn voordelen, voor een Brabantse instelling werken: vandaag was ik lekker vrij, terwijl veel van mijn collega's zich hebben gestort in de laatste uren van het Oeteldonkse carnaval. Ook in Venetië zit het carnaval er vanavond op, en sluit de wijnfontein waar ik gisteren over berichtte op Wijn.blog. Die wijnfontein stond op het San Marcoplein, dit jaar voor de tweede … [Lees meer...] overWijnfontein in de schaduw van de San Marco
Vinho verde officiële wijn van culturele hoofdstad Guimarães
Vinho verde, de frisse wijn uit het noorden van Portugal, is verkozen tot officiële wijn van Guimarães, één van de tweede Culturele Hoofdsteden van Europa dit jaar. (De andere is Maribor in Slovenië.) De Portugese stad Guimarães ligt ten noorden van de rivier de Douro en ten zuiden van de stad Braga, midden in het vinho verde-gebied. In Nederland kennen we vooral de witte … [Lees meer...] overVinho verde officiële wijn van culturele hoofdstad Guimarães
Goudschat in de Champagne gevonden
Een bouwvakker die in het Franse dorpje Les Riceys (Aube) een huis renoveerde dat behoort aan champagnehuis Alexandre Bonnet (Groupe Lanson) deed op donderdag 9 februari de vondst van zijn leven: uit een plafond dat hij aan het weghalen was, vielen zakjes met goudstukken! In totaal troffen de bouwvakker en zijn maten 497 gouden 20-dollarstukken aan, verdeeld over diverse zakjes … [Lees meer...] overGoudschat in de Champagne gevonden
Wijnkronieken werkt samen met Bestwineroutes
Sinds een paar weken ben ik een samenwerking met Bestwineroutes.com aangegaan. Regelmatig zal ik een bijdrage leveren aan deze site, waar reviews van wijnhuizen over de hele wereld verzameld worden. De komende tijd zal ik content die eerder verscheen op Wijnkronieken aanpassen voor gebruik op Bestwineroutes. Uiteraard zal ik in de toekomst ook nieuwe beschrijvingen van … [Lees meer...] overWijnkronieken werkt samen met Bestwineroutes
Muscat de nieuwe trend in de VS: de geschiedenis herhaalt zich!
Trends in het verleden vormen de geschiedenis van nu. En het bijzondere is dat die historische trends zich ook af en toe weer lijken te herhalen. Honderd jaar geleden, aan het begin van de 20ste eeuw, vond er een forse stijging plaats in de consumptie van zoete wijnen, onder andere uit Spanje en van het Griekse eiland Samos. Het ging daarbij vooral om wijnen gemaakt van … [Lees meer...] overMuscat de nieuwe trend in de VS: de geschiedenis herhaalt zich!
Smaakstof: 4 x 25 tips over wijn en spijs
In een handzaam en mooi vormgegeven boekje presenteren Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven, eigenaren van wijnwebwinkel Vindict, honderd wetenswaardigheden over het combineren van wijn en eten. Tenminste, dat zeggen de omslag en de titel van het vandaag verschenen boekje. Ik citeer: 'Smaakstof brengt je in 4 x 25 tips alles wat je wilt weten over wijn en het combineren van … [Lees meer...] overSmaakstof: 4 x 25 tips over wijn en spijs









