• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

BOB-arrangement

21 april 2010 door Mariëlla Beukers

Het is zo logisch, en toch was ik het nog nooit eerder tegengekomen: het BOB-arrangement!

Dit weekend aten we bij De Burgemeester in Linschoten, en in werkelijk alles was het een geweldige avond. Het begon al met in het zonnetje genieten van Italiaanse bubbels uit de Veneto, van merlot en pinot gris: verrassend, soepel, en lekker. Dan was er de vlotte bediening, waarbij we geen moment met de vingers op tafel getrommeld hebben in afwachting van volgende gang. Precies het goede tempo!

Dan was er ook het uitstekende eten, vooral de voor- en nagerechten. Heerlijke heilbot, zalige lambada’s bijvoorbeeld. Met passende wijnen, voor mij dus in een zogenaamd BOB-arrangement: halve glaasjes van al het lekkers dat het wijnarrangement bood. Ik was de chauffeur terug naar huis, en wilde maximaal twee glazen drinken. Maar ook voor mensen met wat minder tolerantie voor wijn is dit een uitkomst. Toch van alles meegenieten en er geen last van hebben!

Wat dronken we? Een frisse Goldmuskateller 2008 van Bareit, uit Alto Adige, bij de koningskrab-salade; een geweldige Szürkebarat (Pinot Gris) van Dr. Bussay, uit Hongarije, bij de heilbot; een gehemeltestrelende Toscaanse IGT, Vermiglio 2000, van sangiovese en cabernet sauvignon uit Montalcino (Conti Constanti), bij de kalfshaas en een boeiende Recioto di Soave bij de verse lambada’s (twee stuks maar, ik had er wel meer gelust ;-)) op een mousse van witte chocolade.

En daarna helemaal fris terugwandelen naar de auto, langs het stille riviertje in de maanbeschenen avond. Met dank aan het BOB-arrangement!

Categorie: Wijn & eten Tags: Restaurants

Lees Interacties

Reacties

  1. Anonymous zegt

    11 mei 2010 om 20:03

    Hoi Mariella,

    Jammer dat ik jullie bezoek moest missen…maar het klinkt allemaal heerlijk!

    dank je wel!

    Larissa

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in