Met de opening van het Oosterscheldekreeftseizoen op 29 maart .a.s. verschijnt het allereerste boek over de Zeeuwse kreeft: De Oosterscheldekreeft. Een (kook)boek over kreeft, met de ruige poëzie van Zeeland. Gestoeld op de gedachte: kreeft is er voor iedereen, puur en eerlijk. Karla Peijs (de commissaris van de Koningin van Zeeland) reikt het eerste exemplaar uit aan kreeftenvisser Jan van Westerbrugge.
Remko Kraaijeveld en Ronald Timmermans (winnaars Beste Chefs Kookboek 2011) maakten samen dit boek over kreeft voor iedereen. De Oosterscheldekreeft vertelt over de speciale kreeftenvangst, de specifieke smaak van de Zeeuwse kreeft en ontrafelt alle mythes en raadsels rondom de kreeft. Waarom zij zo lekker is, hoe haar te herkennen, hoe zij gevangen, bereid én gegeten dient te worden etc. etc. Met de mooiste anekdotes. Van visser tot bioloog tot meester-kok. Het boek is namelijk ook nog gevuld met basisrecepten en recepten van de Restaurants van de Kring van de Oosterscheldekreeft. En natuurlijk ontbreekt topchef Sergio Herman niet. Maar ook de Zeeuwse Zilte Zaligheden en Zeeuwse wijnen komen aan bod. Dit alles afgezet tegen de weidse polderlandschappen, de beeldschone bloemdijken en de indrukwekkende Deltawerken.
Uitgeverij De Jonge Hond, ISBN978 90 818042 6 4
192 pagina’s, verschijnt 29 maart, prijs: € 49,-
[Persbericht]