Al jaren werk werk ik samen met culinair historica Manon Henzen van eet!verleden. Via ons samenwerkingsproject wijn!verleden organiseerden we historische wijn-spijsproeverijen, waaronder de Historische High Wine. Voor Historisch Nieuwsblad schreven we een serie verhalen over culinaire en vineuze geschiedenis.
Een boek hadden we nog niet samen gemaakt, maar dat gaat er nu van komen: we bundelen onze gezamenlijke passie én kennis over eten en drinken in het verleden in een publicatie Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken. In dit boek vind je straks tien heerlijke drankjes met tien bijpassende gerechtjes, allemaal geïnspireerd op historische recepten.
We zijn volop aan het experimenteren, testen en schrijven, zodat je dit najaar kunt genieten van deze fijne recepten. Deze bundeling van kennis en ervaring gaat een uniek boek opleveren, op tijd klaar voor de koude decemberdagen. Tussen de recepten door vertellen we je een en ander over ingrediënten, gebruiken en smaakcombinaties. En het boek zal weer rijk geïllustreerd zijn, zoals je van ons gewend bent. Jeroen Savelkouls verzorgt de moderne fotografie, en ook de historische afbeeldingen zullen voor veel kijkplezier zorgen. Mis dit boek niet!
Borreltijd! Hapjes & drankjes uit de historische keuken verschijnt in oktober 2021. Op eet!verleden vind je meer informatie over Borreltijd!
Heb je nu al zin om met historische drankjes te experimenteren? Eerder verscheen Punch, kandeel en clairet. Dit is nog steeds te bestellen, in de boekwinkel zowel als bij mij.