Gelukkig hou ik wel van een strandwandeling. En je komt er leuke dingen tegen… Toen ik dit zag, leek ik op de goede weg te zijn, op zoek naar Mango’s Beach Bar in Zandvoort. Maar uiteindelijk bleek ik toch de verkeerde kant opgelopen te zijn 😉
Uitgewaaid en dorstig arriveerde ik daarom twintig minuten later dan gepland op Bubbles on the Beach, het consumentenevenement waar kennisgemaakt kan worden met uiteenlopende soorten mousserende wijnen. Champagne was niet vertegenwoordigd, wel cava, prosecco, Nieuwwereldse sparklings, spumantes, crémants, sekt en diverse bijzonderheden.
Een uitstekende start én prima dorstlesser was de Brut 2007 uit de Loire van Vincent Carême, gemaakt van 100% chenin blanc. (Bolomey Wijnimport)
Ik was gekomen om mijn cavaspeurtocht voort te zetten, en dat lukte prima met de Brut van Pares Balta (Anfors). Rokerig en mineraal in de neus, vol en met een heel licht zoetje in de afdronk. Goed gemaakt, van xarel-lo, parellada en macabeo, maar net niet mijn smaak.
Wel mijn smaak waren de cava’s van Giro Ribot (Mireia’s Import), waarover later meer.
Een oester ging er wel in bij de stand van Sieur d’Arques, uiteraard gecombineerd met een Bulle de Limoux Fuchsia, van hoofdzakelijk mauzac aangevuld met wat chardonnay. Ook de Bulle de Limoux Millésimée 2005 beviel me uitstekend.
Na nog een uitstapje langs een prosecco besloot ik mijn bliksembezoekje aan Bubbles on the Beach met een échte verrassing: een mousserende wijn uit Drenthe, gemaakt van regentdruiven. Ook daarover later meer. Uiterst tevreden sprintte ik weer naar de trein: ik was uitgewaaid, had genoten van de zee, het strand en de kitesurfers, mijn cavaspeurtocht was weer een stukje verder geholpen en ik had weer wat nieuwe ontdekkingen gedaan. An afternoon well spent.