Op zo’n gure, stormachtige dag als vandaag heb je misschien behoefte aan iets sterkers (dan wijn)! Eerder deze week won sommelier Leroy Soumokil de Calvados Vintage Cocktail-competitie met zijn creatie Promiscuous Rose. Als je deze mix van calvados en champagne vanavond zelf wilt maken: hier is het recept!
2,25 cl Calvados Fine (2 à 3 jaar gerijpt)
2 cl granaatappel/rozen siroop
1 cl limoensap
3 cl Champagne Brut
4 basilicum blaadjes
Mixen en genieten maar!
In samenwerking met de Nederlandse Bartenders Club (NBC) en het vakblad Venuez namen 13 genomineerde bartenders deel aan de cocktailcompetitie. De jury bestond uit vijf personen: Nico Kager, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club, Edwin Raben, voorzitter van de Nederlandse Gilde van Sommeliers, Godfried van der Lugt, werkzaam bij Venuez en twee Calvados professionals, Didier Bedu en Vincent Boulard.
De winnaar, Leroy Soumokil, werkt bij Mystique Bar & Dining, een trendy horecagelegenheid in Amsterdam. Leroy’s cocktail is bedoeld als een ode aan Lady Brett Ashley, een personage uit de roman The Sun Also Rises van Ernest Hemingway. In het verhaal drinkt Jake Barnes, terwijl hij op Lady Brett Ashley wacht, een Jake Rose, een klassieke Calvados-cocktail uit de jaren dertig,.
Calvados komt uit Normandië. Dit gebied ligt op prettige rijafstand van Nederland en is populair bij Nederlandse toeristen vanwege de stranden waar in de Tweede Wereldoorlog de landing van de geallieerden plaats vond, en de beroemde middeleeuwse kloosterberg Mont Saint-Michel. Daarnaast heeft Normandië ook veel groene natuur en erfgoed te bieden. Naast cider, pommeau en Calvados produceert Normandië romige boter en kazen. En aan de kust vindt je natuurlijk veel schaal- en schelpdieren.
Meer weten over Calvados, een gedistilleerde drank op basis van appels: www.calvados-classic.nl. En kijk ook even op de Facebook-pagina over Calvados!
[gebaseerd op een Persbericht]