Op mijn bureau ligt een prachtig boekje: Vinos de Jerez, geschreven door Ruit & Rijst. Vorig jaar al nam ik het mee van Wine Professional, maar ik deed er een heel jaar niets mee en nu is het al wéér tijd voor Wine Professional (ik ga er morgen heen).
Op Twitter sloten recent wat wino’s zich aaneen, om sherry meer onder de aandacht te brengen. Dat wil ik ook al ruim een jaar, maar op de een of andere manier is sherry gewoon onzichtbaar in Nederland, zelfs als je van goede wil bent. Hierbij beloof ik plechtig dit jaar wél meer aandacht aan sherry te besteden. Om te beginnen ga ik het boekje lezen. En als tweede ga ik op zoek naar verkoopadressen voor consumenten. Want net als cava vorig jaar voor mij nog onzichtbaar was, is sherry dat ook.
En ten derde geef ik de link naar een aantal sherrycocktails. Want ook in de rest van de wereld is sherry ondergewaardeerd, en wordt er van alles bedacht om deze prachtige wijn uit Spanje onder de aandacht te brengen. Lucas Paya, werkzaam in de Bazaar by José Andrés, in het SLS Hotel in Beverly Hills, bedacht The Golden Boy, een cocktail met cava én sherry 😉 Bovendien moet er wat goudstof en een kruidendrankje door, angostura bitters. Niet een cocktail die je makkelijk thuis maakt dus, maar toch …
En wie weet kan ik deze Wine Professional een mooie sherry-start maken. Wordt vervolgd!