• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

CuliAir Sky Dining: Meesterkok Angélique Schmeinck gaat de lucht weer in

19 maart 2015 door Mariëlla Beukers

Culiair[persbericht] Hoe smaken bubbels, parelhoen of coquille op honderden meters hoogte? Op deze vraag krijg je antwoord wanneer je opstijgt in de hogere smaaksensaties van Meesterkok Angélique Schmeinck.

Van culinaire verwennerij houden we allemaal, maar ook een luchtballonvaart staat op menig wishlist. CuliAir, het heteluchtballon-restaurant van TV- en Meesterkok Angélique Schmeinck en BAS Ballonvaarten, combineert the best of both worlds. CuliAir is het enige heteluchtballon-restaurant ter wereld. Terwijl je meezweeft op de wind, wordt het menu geserveerd. Heerlijk, eerlijk eten en drinken en een uitzicht om van te dromen. Van het dessert geniet je wanneer je weer met beide benen op de grond staat. Gewoon, waar de wind je heeft gebracht, ergens met je voeten in de wei.

Vanaf april is Angélique’s CuliAir-luchtvaartseizoen weer geopend. Met haar oneindige liefde voor eten en gastvrijheid bereidt Angélique Schmeinck op avontuurlijke wijze haar favoriete gerechten: zo takelt ze zeebaars, coquilles of landhoen naar de nok van de heteluchtballon en laat deze onder perfecte omstandigheden (90°C) garen. Hierbij serveert ze de beste wijnen.

Gooi deze lente (of zomer) je bagage overboord en stijg samen met Angélique op naar een plek waar al je zintuigen op scherp komen te staan. Proef, ruik, luister en bekijk het uitgestrekte landschap van Nederland vanuit een ander perspectief en zweef een heerlijke zomer tegemoet.

Over CuliAir
CuliAir is een initiatief van TV- en Meesterkok Angélique Schmeinck en BAS Ballonvaarten. Het avontuur startte in 2003 na een creatieve sessie over ‘koken op hoogte’. Samen met Cameron Balloons (wereld marktleider) werd een luchtballon ontwikkeld met een katrol systeem waarbij metalen mandjes met gerechten omhoog kunnen worden getakeld en garen in de warme lucht van de ballon. CuliAir is geopend van april tot oktober voor zowel individuele aanvragen als voor gezelschappen. Een CuliAir ballonvaart is een unieke ervaring, om samen te beleven met je geliefde, met vrienden of familie of met (inter)nationale zakenrelaties.

www.culiair.nl, info@basballonvaart.nl, BAS Ballonvaarten: + 31 (0)573-401826

 

Categorie: Beleven, Proeven Tags: Angélique Schmeinck, luchtballon

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in