• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Cursus Italiaanse wijnen met Fred Nijhuis

30 mei 2012 door Mariëlla Beukers

Het Wijninstituut organiseert in het najaar een cursus van drie lessen over Italiaanse wijnen. Deze is zowel toegankelijk voor liefhebbers als voor de wijnprofessional met een gedegen basiskennis van wijn, niveau SWEN-2 of vergelijkbaar. De cursus vindt plaats in hotel CASA400, Amsterdam op dinsdagavond 25 september, 2 oktober en 9 oktober 2012. Inschrijving voor afzonderlijke avonden is ook mogelijk. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer (nabij Amstelstation) en in het bezit van een eigen parkeergarage.


Programma
Avond 1  Noord-Italië
Inhakend op  onder andere bijzondere mousserende wijnen, de grandeur van de Nebbiolo en de unieke klasse van Amarone, de boeiende geschiedenis van de Italiaanse wijnbouw en de belangrijkste kenmerken per regio.

Avond 2  Midden-Italië
Met veel aandacht voor Toscane, maar ook voor de authentieke wijnen uit Umbrië en regio´s als de Marken en de Abruzzen. Ook wordt ingegaan op pragmatische informatie over etiketten, regels en bijzondere wetenswaardigheden.

Avond 3  Zuid-Italië
Speciale wijnen, waaronder: Vin Santo, Moscato di Pantelleria en Marsala, Verder authentieke wijnen uit Campanië, Calabrië en verschillende fraaie exemplaren uit Sicilië (Etna) en Sardinië. Ook is er aandacht voor wijn-spijs.

Italië kenner bij uitstek Fred Nijhuis
Fred Nijhuis werkt als zelfstandig wijnschrijver en verzorgt onder andere wijnpagina’s voor: ‘De Smaak van Italië’ en ‘Italië in Bedrijf’. Verder werkt hij onder andere voor de Italiaanse Kamer van Koophandel (ICE), Het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) en met regelmaat voor de Wine & Food Association. Verder is hij werkzaam als docent aan de Wijnacademie en aan de Hogeschool TIO in Utrecht. Voor meer informatie www.fred-nijhuis.nl.

Voor wie?
De cursus is toegankelijk voor zowel de zakelijke als particuliere wijnliefhebber met een gedegen basiskennis van wijn. Het is een perfecte aanvulling op eerdere cursussen, ideaal ter voorbereiding op de vinologenopleiding en de AIS-cursus voor Italiaanse sommeliers, en aan te bevelen voor elke professional in horeca of handel die met Italiaanse wijnen werkt..

Data, informatie en locatie    
Cursusavonden: dinsdagavond 25 september, 2 oktober en 9 oktober
Tijd: 19.30 uur – 22.15 uur (enige uitloop mogelijk)
Locatie: Hotel/Conferentiecentrum CASA400, Amsterdam
Cursusprijs: € 265,00 inclusief btw  (twee avonden € 176,65, één avond € 88,35)
De cursus is voor mensen werkzaam in de wijnbranche fiscaal aftrekbaar.

Voor informatie en inschrijving op http://www.wijninstituut.nl

[Ingezonden bericht]

Categorie: Nieuws Tags: cursus wijn, Fred Nijhuis, Italië

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in