• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Nieuwe wijndocenten L’Ecole du Vin de Bordeaux

24 oktober 2012 door Mariëlla Beukers

[persbericht]

De afgelopen maanden hebben drie Nederlandse wijnprofessionals een week lang een intensieve cursus gevolgd bij l’Ecole du Vin de Bordeaux. Het eindexamen, dat bestaat uit theoretische vragen, het schrijven van een opstel en een blindproeverij, hebben zij succesvol afgerond.

Corria Houthuizen en Mirjam van de Veen, leraressen œnologie op de Wine Business School, en Fransbert Schermer van het WijnInstituut zijn nu bevoegde ‘’International Wine Educators’’ voor de wijnen van Bordeaux in Nederland.

L’Ecole du Vin de Bordeaux heeft al meer dan 150.000 mensen ter wereld opgeleid, zelfstandigen of in samenwerking met scholen en docenten.  De school is vooral in Europa goed vertegenwoordigd dankzij hun partners op verschillende markten, waaronder België en Nederland. In Nederland zijn sommeliers Jaco van Hensbergen en Edwin Raben eerder al geaccrediteerd in 2008 en 2011.

L’Ecole du Vin de Bordeaux die opgericht is in 1990, biedt verschillende cursussen aan op allerlei niveaus, voor iedereen die meer wil weten over de wijnen van Bordeaux. Beginners, professionals, wijndocenten en wijnliefhebbers van over de hele wereld kunnen zich inschrijven bij l’Ecole du Vin.

De lessen worden gegeven door professionals in het Frans of in het Engels en bieden een uitgebreide keuze aan onderwerpen waaronder: oenologie, de geschiedenis van de wijngaard en de technieken van het wijnproeven. De onderwerpen worden behandeld in zowel theorie- als praktijklessen en ook het bezoeken van verschillende chateaus is onderdeel van het programma.

L’Ecole du Vin de Bordeaux, die onderdeel uitmaakt van het Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux (CIVB), heeft in juni dit jaar het certificaat ISO 9001:2008 gekregen voor hun opleidingsactiviteiten in de Gironde. Dit internationale certificaat staat voor kwaliteit. Het certificaat is uitgereikt aan l’Ecole du Vin door de organisatie LRQA, wereldleider op dit gebied.

Ga voor meer informatie naar: www.bordeaux.com

Categorie: Nieuws Tags: bordeaux, Frankrijk, l'Ecole du Vin

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in