• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Druiven oogsten rondom Domaine la Fontaine

16 juli 2014 door Mariëlla Beukers

DSC08544[ingezonden bericht] De periode rondom de druivenoogst is in de regio Bordeaux één van de mooiste tijden van het jaar. Overal heerst een enorme bedrijvigheid en de geur van gistende druiven verspreidt zich over het land.

Je kunt deze bijzondere tijd meebeleven en drie dagen genieten van de oogst in de Bordeaux-regio vanuit Domaine la Fontaine! Tijdens het wijnoogs-arrangement staan een aantal onderdelen op het programma: een bezoek aan één van de prachtige wijnchateaus in Saint- Émilion of de Médoc, een rondleiding bij een kuiperij – een klein fabriekje waar je tussen de machines door loopt en kunt zien hoe de eiken vaten voor wijn en cognac worden gemaakt. En een ochtend zelf druiven plukken en persen bij de lokale wijnboer Vincent Morandière.

Aansluitend verzorgt de moeder van Vincent een verrukkelijke en uitgebreide lunch in de wijnkelder met eigengemaakte patés, salades etc… Met het ‘plukteam’ aan lange tafels, tussen de vaten, zoals dat generaties lang gebruikelijk was.

Je zult behalve met wijn ook kennismaken met de cognac én de lokale apéro ‘pineau des charentes’. Natuurlijk vergezeld door heerlijke maaltijden. De vrije middag in het programma geeft gelegenheid om deze prachtige regio verder te ontdekken of om gewoon een boek te lezen aan de rand van het zwembad.

Datum: 25 – 28 september 2014

Aankomst donderdag 25 september rond borreltijd; vertrek zondag 28 september na het ontbijt.

Prijs voor het volledige arrangement bedraagt: € 385,- p.p. (hierin zijn àlle maaltijden en programma-onderdelen inbegrepen)

Kijk voor meer informatie op de website van Domaine la Fontaine. De eigenaren zijn afkomstig uit Nederland.

Categorie: Nieuws, Wijnmaken en wijngaard Tags: Wijntoerisme

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in