Tijdens de zesde DWCC (Digital Wine Communications Conference), voorheen EWBC, afgelopen week in Logroño (La Rioja) werd de plaats van de komende conferentie, gehouden van 31 oktober tot en met 2 november 2014, aangekondigd. In een videoboodschap aan het eind van een proeverij met inheemse Iberische variëteiten en onder het genot van een glas Zwitserse pinot noir hoorden de deelnemers uit de mond van wijnschrijfster Jancis Robinson dat de zevende conferentie plaats zal vinden aan het meer van Genève, in het Zwitserse Montreux. Robinson gaf aan zelf aanwezig te willen zijn.
Het evenement wordt opnieuw georganiseerd door Vrazon in samenwerking met Catavino.net. Sponsor is Swiss Wine Promotion / Verband Schweizer Weinexporteure. Deelnemers van uit de hele wereld zullen in het Centre du Music et Congres Montreux, 2M2C, samenkomen om te praten over wijn, digitale communicatie en alles wat daarmee samenhangt.
Volgens Vrazon-oprichter Robert McIntosh zijn de Zwitsers erg enthousiast om de conferentie te organiseren. Hoewel nu nog veel van de in Zwitserland geproduceerde wijn lokaal gedronken wordt, is de verwachting dat dat in de toekomst zal veranderen, dankzij de import van wijnen uit andere landen. Er zal dan ook over niet al te lange tijd een overschot van Zwitserse wijn ontstaan, geschikt voor export.
In Zwitserland wordt al wijn gemaakt sinds de Romeinse tijd. Het land kent zes kantons die wijn produceren op in totaal zo’n 15.000 hectare. Circa 40 druivenrassen staan aangeplant, waarvan chasselas of fendant het grootste aandeel heeft. Productie is ongeveer evenredig verdeeld over rood en wit.
Verslagen over de DWCC van dit jaar, in Logroño, volgen binnenkort.