• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

DWCC2014 vindt plaats in Montreux

30 oktober 2013 door Mariëlla Beukers

MontreuxTijdens de zesde DWCC  (Digital Wine Communications Conference), voorheen EWBC, afgelopen week in Logroño (La Rioja) werd de plaats van de komende conferentie, gehouden van 31 oktober tot en met 2 november 2014, aangekondigd. In een videoboodschap aan het eind van een proeverij met inheemse Iberische variëteiten en onder het genot van een glas Zwitserse pinot noir hoorden de deelnemers uit de mond van wijnschrijfster Jancis Robinson dat de zevende conferentie plaats zal vinden aan het meer van Genève, in het Zwitserse Montreux. Robinson gaf aan zelf aanwezig te willen zijn.

Het evenement wordt opnieuw georganiseerd door Vrazon in samenwerking met Catavino.net. Sponsor is Swiss Wine Promotion / Verband Schweizer  Weinexporteure. Deelnemers van uit de hele wereld zullen in het Centre du Music et Congres Montreux, 2M2C, samenkomen om te praten over wijn, digitale communicatie en alles wat daarmee samenhangt.

Volgens Vrazon-oprichter Robert McIntosh zijn de Zwitsers erg enthousiast om de conferentie te organiseren. Hoewel nu nog veel van de in Zwitserland geproduceerde wijn lokaal gedronken wordt, is de verwachting dat dat in de toekomst zal veranderen, dankzij de import van wijnen uit andere landen. Er zal dan ook over niet al te lange tijd een overschot van Zwitserse wijn ontstaan, geschikt voor export.

In Zwitserland wordt al wijn gemaakt sinds de Romeinse tijd. Het land kent zes kantons die wijn produceren op in totaal zo’n 15.000 hectare. Circa 40 druivenrassen staan aangeplant, waarvan chasselas of fendant het grootste aandeel heeft. Productie is ongeveer evenredig verdeeld over rood en wit.

Verslagen over de DWCC van dit jaar, in Logroño, volgen binnenkort.

2255

Categorie: Nieuws Tags: DWCC, EWBC, Montreux, Zwitserland

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Footer

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in