• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Elzas-wijnen proeven via Skype

5 juni 2012 door Mariëlla Beukers

Onlangs brachten topsommelier Edwin Raben en TOT Public Relations enkele jonge sommeliers samen om wijnen uit de Elzas te proeven. Niet op één locatie, maar ieder vanachter zijn eigen computer, via Skype. Het werd een zeer geslaagde proeverij met meer dan enthousiaste deelnemers, die unaniem erg positief waren over de kwaliteit van de Alsacewijnen.

Het promotiebureau voor ‘Alsace’wijnen (wij hebben daar toch echt gewoon de term Elzas voor, maar vooruit….) vindt het belangrijk om ook de jonge garde sommeliers te enthousiasmeren voor deze mooie regio. Samen met Edwin Raben is daarom het #AlsaceAmbassador-project gestart: vijf jonge, enthousiaste sommeliers maken een interactieve ontdekkingsreis en ontdekken de veelzijdigheid en gastronomische inzetbaarheid van de wijnen uit de Elzas.

De Skype Tasting stond als eerste op het programma. Na het intensief proeven van een vijftal wijnen werd onderling overlegd over de verdeling, want iedere sommelier had de opdracht om samen met zijn of haar keukenteam  bij een van de wijnen een verrassend en passend gerecht te bedenken. De wijn-spijscombinaties zullen worden gepubliceerd in het Elzas-supplement bij de augustus editie van Perswijn. In het najaar zal nog een Skype Tasting en een studiereis naar de Elzas plaatsvinden.

De volgende sommeliers mogen zich #AlsaceAmbassador noemen:

Saskia Schurink – HanTing Cuisine in Den Haag

Björn Cocu – Restaurant L’Epièce in Eindhoven

Jaco van Hensbergen – Parkheuvel ** in Rotterdam

Peter-Paul Kleiss – Boreas ** in Heeze

Ruben Kwakman – De Bokkedoorns ** in Overveen

 

Blijf via Twitter op de hoogte via #AlsaceAmbassador.

[Ingezonden bericht]

 

 

 

Categorie: Nieuws, Wijn & eten Tags: Frankrijk

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in