• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

En ce moment a Durette – begin april

7 april 2009 door Mariëlla Beukers

Het gonst inmiddels van de bedrijvigheid op Chateau de Durette: we zijn druk bezig geweest met nieuwe etiketten voor onze nieuwe cru’s. Op 14 april worden de eerste flessen van de oogst 2008 gebotteld. Daarvoor moesten flessen, magnums, kurken, capsules in rood en zwart besteld worden. Ook aan dozen en barcodes moest gedacht worden. En wat moet er op de kurk komen te staan, wat op het achteretiket? En dan moet het ook nog eens allemaal aan de eisen van de wetgeving voldoen……

Voor de etiketten van de nieuwe cru’s hebben we kleuren gekozen: bruin voor de Morgon bijvoorbeeld, en blauw voor de Chiroubles, geelgroen voor de Beaujolais Blanc. Het papier hebben we aangepast: het is nu glimmender en laat iets minder goed water door. Zo houden ze hun frisse kleuren zelfs in een ijsemmer! Volgende stap: een frisser en flitsender website!

Tijdens Pasen zullen we op het domein zijn. Er is dan tijd Martine, Dany en Gianni te ontvangen én te instrueren. Ze gaan ons in de toekomst helpen op beurzen en salons.

En dan zijn er weer nieuwe concoursen: in Korea wonnen we een bronzen medaille; als enige Beaujolais vielen we in de prijzen. We gaan meedoen aan de Le Mondial du Rosé in april en de Decanter World Wine Awards; de uitslag van dit laatste concours wordt in mei verwacht.
Tot slot: samen met Mariëlla zal ik op 23 april meedoen aan Feminalise, een concours in Beaune waarbij de wijnen uitsluitend geproefd worden door vrouwen!

Catherine Joly
(vertaling Mariëlla)

Categorie: Wijnmaken en wijngaard Tags: Frankrijk

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in