• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

French Wine Society 2016 Study Trips Announced

2 december 2015 door Mariëlla Beukers

French Wine Society, a US-based non-profit organization dedicated to French wine education, has announced its 2016 schedule of week-long study trips to some of the top wine regions in France.

Each trip offers an intensive, professional-level educational program on the ground in the wine region coupled with certification through the FWS’s industry-endorsed Masters-Level program for the region upon successful completion of the final exam. The French Wine Society is the only organization to offer this dual-faceted, complete French wine educational program. The trips are led by internationally-renowned experts in regions to be visited such as Andrew Jefford, Essi Avellan MW, Gerard Basset MW, MS, and Elizabeth Gabay MW.

Julien Camus, FWS President, explains “The trips we offered in 2015 were hugely successful. They gave participants an insider immersion into the regions, their wines, landscapes and culture in a way that text books cannot provide. Trips scheduled for 2016 are selling out fast, with many registrations from our previous trip participants… a sign that the French Wine Society is truly delivering a unique immersion experience in the wine regions of France, coupled with certification.”

The trips include extensive high-caliber wine tastings at some of the best estates of each region. They are nearly all-inclusive, including the FWS Master-Level course, full comfort hotels, gourmet meals with great wines, all winery tours and tastings, and deluxe ground transportation. Prices range from US$3570 to $4290 per person, double occupancy, and each trip is limited to just 18 guests (15 for Burgundy).

Before each trip, participants get access to the Master-Level Online Study program developed by the French Wine Society. This program helps participants ramp up their knowledge and understanding of the region and allows travelers to get the most out of their trip. After the trip, participants validate their proficiency by passing their Master-Level exam.

The 2016 dates are:
• May 29- June 3, 2016: Bordeaux with Andrew Jefford
• June 5-10, 2016: Provence with Elizabeth Gabay MW
• June 12-17, 2016: Rhône Valley with Christophe Tassan
• June 19-24, 2016: Bourgogne with Gerard Basset MW, MS (SOLD OUT)
• June 28- July 2, 2016: Champagne with Essi Avellan MW
The trips are organized and operated by Terroir Wine Services, French wine professionals with more than 15 years of experience putting together extraordinary wine trips in France.

For more information, contact jcamus@frenchwinesociety.org, or call 1-202-640-5466. Full information is also available on the French Wine Society web site.

 

Categorie: Nieuws Tags: wijneducatie, wijnreis, wine education

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in