• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

From Farm to Fork, of Van Bron tot Bord: lekker eten uit eigen land

16 november 2016 door Mariëlla Beukers

Vandaag werkte ik aan een bijdrage voor een boek dat begin volgend jaar zal verschijnen, From Farm to Fork. Ik schreef voor dat boek over Nederlandse wijn. Toevallig had ik net vorige week een persbericht ontvangen dat nauw met dit boek samenhangt: aandacht voor lokale producten op de komende Horecava. En nu maar hopen dat ook de Nederlandse wijnen op de Horecava aanwezig zijn!

[Persbericht] Vanuit de consument komt steeds meer de vraag naar lekker eten van dichtbij en men wil weten waar alles vandaan komt wat op het bord ligt. De Nederlandse horeca professional speelt in op deze trend en toont steeds meer belangstelling voor streek- en lokale producten. Er is echter nog veel onbekendheid bij de horeca professional over wat er in Nederland allemaal te krijgen is aan producten.
Daarom heeft de Horecava komende editie een nieuw paviljoen: Van Bron tot Bord in Nederland. Lokale en duurzame producten uit de Nederlandse provincies staan hier centraal. Toonaangevende chefs doen mee aan de promotie van de streekproducten door aan de hand van kookdemonstraties te laten zien hoe bijzonder en veelzijdig deze zijn.

Doel
Van Bron tot Bord in Nederland heeft tot doel het gezonde Nederlandse (streek)product te promoten en het culinaire imago van Nederland te verhogen. In het paviljoen kunnen horeca professionals hun kennis vergroten over gezonde lokale producten en proeven hoe veelzijdig het aanbod is van streekproducten uit alle 12 provincies. De nadruk ligt op het ambacht: de aangeboden producten zijn op kleine schaal en op traditionele manier bereid.

Proeven
Het paviljoen Van Bron tot Bord in Nederland krijgt een plek in de nieuwe Foodhal op de Horecava. Meer dan 24 streekleveranciers gaan hun specialisme presenteren. Tweemaal per dag is er een kooksessie van drie uur waar gerenommeerde chefs uit Nederland hoogwaardige gerechten met streekproducten bereiden. Onder andere Jonathan Zandbergen van Merlet*, Matthijs Mulder van De Bloemenbeek*, Tonny Berentsen en Sierk Buwalda van De Kromme Dissel* en Gilbert Von Berg van Chateau Neercanne* zullen hun kookkunsten vertonen. Bekijk de video.

Samenwerking
Van Bron tot Bord in Nederland is een samenwerking tussen Deli XL, Vers 24/7, Horecava en het boek ‘From Farm to Fork in the Netherlands’. Vers 24/7 is de grootste online streekmarkt voor de horeca professional en onderdeel van Deli XL, groothandel in foodservice. From Farm to Fork in the Netherlands is een initiatief van Nico Dingemans, Hospitality in Health.

Over Horecava
De Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl.

 

Categorie: Nederlandse wijn, Wijn & eten Tags: Farm to Fork, lokaal eten, Nederlandse wijn

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in