• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Geproefd: Merlot Casillero del Diablo 2005

24 april 2007 door Mariëlla Beukers

Vandaag kan ik iets opvallends constateren: schrijf ik over dure wijn, wordt Wijnkronieken ineens heel druk bezocht. Schrijf ik over prut van de Aldi, idem dito. Schrijf ik gewoon over supermarktwijn, ach, dan is het bezoek niet meer of minder dan normaal.

Dus nu ben ik wel benieuwd wat jullie gaan vinden van mijn proefnotities van de Casillero del Diablo Merlot 2005, verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 5,99. Je moet ervoor even naar Winelog surfen, aangezien ik de notitie daar in de rubriek ‘Wijnschrijvers getest’ heb geplaatst. Laat daar of hier maar eens horen wat je van dergelijke wijnschrijverij vindt. Nu eens geen pruimen, cacao en houttonen, maar wijnmomenten, wijn voor welke gelegenheid.

Categorie: Proeven Tags: Wijnmomenten

Lees Interacties

Reacties

  1. Chalias zegt

    26 april 2007 om 17:31

    Dure wijn kopen is onzin. Vaak kan je alleen constateren dat die anders smaakt dan je gebruikelijk super wijntjes.
    Om daar nou zoveel geld voor neer te tellen? Het heeft veel met imago te maken. Die ontleen ik niet aan wijn. Fransen drinken zich al generaties blaauw aan wijn dus kenners zou je zeggen. Maar als ik in de super U of bij leclerque kijk wat die Fransen nu kopen dan zijn het altijd wijntjes tot 10 euro en vaak veel goedkoper. Hebben die mensen dan geen verstand van wijn?
    Een tijd lang heb ik daar, ik woon er al bijna 30 jaar een deel van het jaar, dezelfde wijntjes gekocht als die Fransen. Sommige waren zuur en niet echt lekker maar er waren ook heel behoorlijke kwaliteitjes die ik op het eerste gezicht niet uit mij zelf zou kopen.
    In denk daarom dat je bij wijnen van rond de 10 euro nog wel kan stellen dat er scherpe kwaliteitsverschillen zijn. Bij wijnen van prijzen daarboven zijn niet meer zulke kwaliteitsverschillen te merken en koop je met de wijn voor dat bedrag verder gebakken lucht.
    Met de godkope open wijnen bij de boer koop je ook vooral sfeer en als iets de wijn goed doet dan is het de sfeer. Ik koop,nogal eens wijn bij Vigier, onze buurman in de Ardeche. Toen deze boer nog klein was kochten we er de goedkope open wijn die je in plastic vaatjes met een kraantje er aan meenam. Die dronken we dan met tamme kastanjes en sardines die je bakte boven een braisse in de open haard. Die wijn smaakte altijd naar meer. In de côte du Rhone kochten we altijd bij Chalias, wiens naam ik hier altijd leen, heerlijke rode open wijn van een fantastische kwaliteit. Het liep daar altijd storm van Nederlanders, Fransen, Engelsen en Duitsers. Helaas was hij dan altijd snel door zijn voorraad heen.
    De opgefokte beschrijvingen van wijn op vooral het wijnprikbord halen het niet bij de toegevoegde waarde van de plattelands sfeer in Frankrijk met goedkope open wijn van de boer.

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in