Sir Winston Churchill was er al dol op, en aan Queen Elisabeth II wordt ook nog steeds geleverd, zo laat een stickertje op de fles weten. De champagnes van Pol Roger zijn al sinds het eind van de 19e eeuw een grote hit in het Verenigd Koninkrijk; zo groot is de faam van het huis daar, dat ze zelfs een speciale cuvée hebben gemaakt, genoemd naar Churchill.
Zelf mocht ik deze Valentijnsdag genieten van de Brut Rosé Millésimé 2004 van Pol Roger, en dat viel helemaal niet tegen, om maar eens een understatement te gebruiken. We schonken deze rosé champagne bij een simpele salade van aardappel, peultjes, druiven en kreeft, geserveerd met stevig bruin brood (van het Vlaamsch Broodhuys, altijd weer genieten). De Brut Rosé wordt gemaakt van pinot noir en chardonnay, min of meer vergelijkbaar met de Vintage Champagnes van Pol Roger. Alleen wordt aan de Rosé 10% meer rode wijnen uit Ambonnay, Bouzy en Cumières toegevoegd.
Die pinot noir doet zich fraai gelden: subtiele geuren van rood fruit als kersen kwamen het glas uit, met hier en daar wat aroma’s van krentenbrood. In de mond een heerlijk fruitige wijn, zonder ook maar een moment lief te zijn; droog, fris, opwekkend, stevig, met een prettige mousse en een ellenlange afdronk. Champagne zoals ik die wel elke dag wil drinken!
Valentijnsdag is het inmiddels niet meer, maar ik zou gewoon een paar flessen inslaan, nu hij nog tot en met 13 maart in de aanbieding is (van € 69,50 voor € 54,95). Het wordt binnenkort nog Pasen, Pinksteren en Hemelvaart tenslotte. Of je viert er simpel de lente mee: dat kan dit weekend al 😉 . Je vindt de Pol Roger Brut Rosé Millésimé bij wijnspeciaalzaken aangesloten bij de Wijnkring.