• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Hertensalami met… wijn/bier/whisky*

27 mei 2011 door Mariëlla Beukers

(*doorhalen wat niet van toepassing is)

In Schotland maken Anja en Jan Jacob Baak van in het wild geschoten hert heerlijke charcuterie: salami, chorizo, gerookte en gedroogde hertenhaas. Zij verkopen het onder de naam Great Glen Game. Edwin Peek, van de Utrechtse delicatessenwinkel Peek & Van Beurden, haalde de vleeswaren van Great Glen Game naar Nederland en vond via Twitter geïnteresseerden om de vleeswaren van 100% hert te verkopen. De hertensalami en andere heerlijkheden worden nu ook verkocht door Gransjean Wijnen en Delicatessen in Den Haag en Life’s Delicious in Apeldoorn. Het Financieel Dagblad publiceerde een interview met Edwin op 11 mei, Roos Ouwehand van NRC kookte al met de chorizo. Hertencharcuterie verovert langzaam Nederland! De vleeswaren zijn vooral bijzonder omdat Great Glen Game alleen 100% hert gebruikt.

Proefsessie
En nu is het tijd voor een ‘Twitter’proefsessie! Want bij hertensalami of chorizo smaakt natuurlijk een goed glas, maar wat voor glas? En wat doe je precies met de gesneden gedroogde hertenhaas, hoe serveer je het, wat kun je ermee? Mariëlla Beukers van Wijnkronieken suggereerde op Twitter een combinatie van hertensalami met volle Riesling (bijvoorbeeld uit de Pfalz), anderen denken aan rode Bourgogne bij het hert. Maar misschien smaakt bier wel beter, of zelfs whisky!

Wijn, bier en whisky
Edwin en Mariëlla staken de koppen bij elkaar en organiseren nu de eerste #hertenjamsessie, in Utrecht. Op maandag 27 juni a.s. is het zover, dan zijn vino, culi’s, collega-winkeliers, koks en pers van 15.00 tot 17.00 uur welkom in Restaurant Aan Tafel, Nachtegaalstraat 61 in Utrecht. Er staat wijn open geleverd door wijnkenner Jeroen Boom, er is bier van de Utrechtse brouwerij De Leckere en misschien ook whisky. Koks worden uitgenodigd zich door de hertencharcuterie te laten inspireren! Koude gerechtjes hebben de voorkeur, maar de keuken van het restaurant staat helemaal tot onze beschikking, dus een simpele pasta kan ook.

En er is natuurlijk hert: de aanwezigen zullen kunnen proeven van de salami, de chorizo en de andere hertenlekkernijen van Great Glen Game.

Er zijn geen kosten aan de #hertenjamsessie verbonden. Koks die iets willen klaarmaken kunnen in overleg met Edwin afspraken maken over de ingrediënten.

Voor meer informatie kun je terecht bij Edwin Peek (@Peekvanbeurden op Twitter) of bij Mariëlla Beukers (@Wijnkronieken). Opgave voor deelname is bij Edwin, via DM of Twitter of info@peekenvanbeurden.nl

Enne…. vol is vol. Dus wees er snel bij!

Edwin Peek
Mariëlla Beukers

Adres: Restaurant Aan Tafel, Nachtegaalstraat 59, Utrecht
Parkeren: Betaald parkeren is mogelijk op de Maliebaan (voldoende plaatsen)
Datum: maandag 27 juni 2011
Tijd: 15.00 – 17.00 uur

Categorie: Wijn & eten Tags: De Leckere, Great Glen Game, hertensalami, Twitter

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in