• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Kassa – Bubbelwijnen

14 december 2008 door Mariëlla Beukers

De uitzending waarin wij 10 mousserende wijnen beoordelen nog eens bekijken? Kijk hier

Categorie: Meer dan wijn, Proeven

Lees Interacties

Reacties

  1. annelies zegt

    16 december 2008 om 10:29

    Mariëlla, wat zag je er mooi uit.
    Gaaf zo’n kasteel, met drie andere wijn-celebreties.
    Ik ga de champagne en de cremant bij de supers halen en doorporeven al blijft de Billecart Salmon nog steeds mijn favoriet!
    groeten Annelies

  2. Mariëlla zegt

    16 december 2008 om 10:57

    Dat is totaal geen vergelijking hoor Annelies! Totaal andere klasse. Van de tien mousserende wijnen die we proefden was de Crémant blijkbaar de beste, maar dat betekent nog niet dat ze echt goed, laat staan TOP waren, zoals de Billecart Salmon. Dat is echt Champagne in een totaal andere (prijs)klasse 🙂

  3. Pieter Jan zegt

    16 december 2008 om 16:03

    Doe je nu niet hetzelfde? Je stelt nu dat er echt verschil zit tussen deze en de schijnbare TOP wijnen. Die zou je er dus wel tussenuit kunnen pikken bij een blinde test?
    Als jullie hadden geweten wat er in het glas zou zitten, was de uitslag dan anders geweest?

    In mijn ogen laat deze test heel goed zien dat marketing werkt. Want duur zou dan beter zijn. Je geeft immers zelf al aan dat de prijsklasse heel belangrijk is.

  4. Mariëlla zegt

    16 december 2008 om 18:38

    Pieter Jan, dat verschil is er zeker, dat kan ik je verzekeren. Of we anders hadden geoordeeld als we geweten hadden wat we proefden, durf ik niet te beweren. Maar kwaliteit haal je er zeker uit. En kwaliteit zat er niet echt tussen. Wel drinkbare wijnen, geen top. Dat heb je ons ook niet horen zeggen in het programma. Een test van tien mousserende wijnen uit de supermarkt is niet representatief voor wat er nog meer op de markt is. Gekozen door Kassa is voor mousserende wijnen van supermarkten en slijters, van merken en van heeeele grote huizen. Dat zegt helemaal niets over de champagnes en mousserende wijnen in de categoriën daarboven.
    Dat je daar soms veel te veel geld voor betaald, is weer een andere kwestie. Maar ook dat was in deze test niet aan de orde.

    Het enige wat te constateren is, is dat mousserende wijnen anders dan champagne ook heel goed kunnen zijn, zelfs beter dan sommige champagnes. En daar blijft het bij!

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in