• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Komkommertijd: komkommer zomerse vrouwengroente

19 augustus 2012 door Mariëlla Beukers

Het zomerreces (lees: de komkommertijd) duurt nog voort, niet alleen op Wijnkronieken. Dit grappige persbericht met infographic trof ik in mijn mailbox, en het bracht met aan het denken over komkommers. Wat drink je daar eigenlijk bij? Ik geef in een volgend bericht wat suggesties!

De komkommer is fris, gezond en wordt geassocieerd met de nieuwsarme periode wanneer de politici op vakantie zijn. Wist je ook dat de komkommer gezien wordt als een echte vrouwengroente? Dat vindt 97% van de vrouwen die meededen aan het
komkommertijd-onderzoek, welk onder 278 klanten van fonq.nl is gehouden. Een stijging in de verkoop van het aantal kookproducten zoals snijplanken en saladeschalen leidde tot een onderzoek over hoe mensen denken over deze frisse groente.

Meer dan 90% vindt komkommers lekker Als je aan komkommers denkt zijn vrouwen misschien niet het eerste wat je te binnen schiet, toch denken meer dan 85% van de deelnemers direct aan vrouwen. De komkommer is dus een echte vrouwengroente. Daarbij denkt meer dan 90% bij komkommers direct aan de zomer. Vrouwen eten komkommers het liefst in een salade en gebruiken het voor schoonheidsdoeleinden, terwijl mannen ook kunnen genieten van een lekkere tzatziki. Een tip van een fonq.nl bezoekster: “Lekker voor op de ogen en het gezicht met een maskertje.”

Komkommervariatie
Meer dan de helft van de vrouwen eet het liefst een komkommersalade of plakjes als onderdeel van een groene maaltijd, ruim 60% van de mannen varieert liever. Ze dippen komkommers in de chilisaus of halen de zaden eruit en vullen hem met vleessalade. Een lekker recept is komkommer met soja saus en Thaise kruiden. Over de snijwijze bestaan geen twijfels, het snijden van plakjes is de manier.

Over fonq.nl
Fonq.nl is hét eigentijdse webwarenhuis met meer dan 125 speciaalzaken op het gebied van wonen, koken, tuin, design, cadeaus en wellness. Fonq.nl levert duizenden merkproducten direct uit voorraad. Dagelijks wordt het unieke assortiment uitgebreid met de nieuwste merken en (kook)producten voor in en om het huis. Gemakkelijk besteld, razendsnel thuisbezorgd en met de beste
service. Opzoek naar een unieke schaal voor de komkommersalade? Bij fonq.nl vind je het!

[ingezonden persbericht]

Categorie: Nieuws Tags: komkommer, komkommertijd

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in