• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Leer Georgië kennen met Taste Georgia

10 januari 2015 door Mariëlla Beukers

qvevriIs er nog wel wat te ontdekken in de (wijn)wereld? The New York Times vindt van wel, en publiceerde gisteren 52 ‘places to go’ in 2015. ‘Untrammeled oases beckon, once-avoided destinations become must-sees and familiar cities offer new reasons to visit’, luidde de inleidende tekst. Onder die 52 plaatsen om dit jaar te zoeken treffen we ook een aantal wijngebieden, waaronder de Elqui Valley in Chili, Macedonië (een van de weinige plaatsen in de wereld zonder McDonalds), Adelaide in Australië, het Zwitserse kanton Valais (terecht…), Bourgogne, de Portugese Alentejo én ’s werelds oudste wijngebied, de Republiek Georgië. Waarom we volgens The New York Times naar Georgië moeten? Vanwege die oude wijntradities, waaronder het maken van wijn in grote amforen van klei die ingegraven zijn in de grond, vanwege de natuurlijke wijnen, de talloze inheemse druivenrassen, het prachtige landschap, maar ook het groeiend aantal wijnbarren in Tbilisi, de opening van een wijnroute in Kakheti en de diverse wijnhuizen die de mogelijkheid bieden de Georgische keuken te leren kennen.

Georgië wordt onder wijnliefhebbers steeds populairder, zo lijkt het wel. De European Wine Bloggers Conference (inmiddels Digital Wine Communications Conference) organiseerde er al eens een persreis naar, en ik heb een wijnvriendin die haar hart volledig aan het land, de wijnen, het eten en de mensen heeft verloren. Die vriendin woont in Rome, en heeft daar een succesvol bedrijf voor wijn-, food- en cultuurtoerisme. De afgelopen jaren bezocht zij echter regelmatig Georgië, en besloot samen met een aantal Georgische contacten een bedrijf op te zetten om het wijn- en foodtoerisme in Georgië te promoten. Uiteraard gebruikte zij daarvoor haar in Rome en Lazio opgedane ervaringen. Taste Georgia was het resultaat, en is sinds eind 2014 in bedrijf. Dat Taste Georgia onmiddellijk in The New York Times werd genoemd als tip om kennis te maken de rijke culinaire tradities van Georgië, is natuurlijk een enorme opsteker.

Ik ben benieuwd of de nieuwe wijnbestemming aanslaat. De foto’s op de website zijn er in ieder geval smakelijk uit. Op Instagram en Twitter vind je onder @TasteGeorgia nog veel meer mooie foto’s. En met de wijnen kun je hier in Nederland al kennismaken. Je koopt ze onder andere hier en besprekingen van die wijnen vind je hier.

Photos © Taste Georgia

Artikel in The New York Times

Taste Georgia

Categorie: Beleven Tags: Georgië, Taste Georgia

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Footer

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in