• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Nieuw wijnmagazine: By the Grape

18 april 2010 door Mariëlla Beukers


Afgelopen donderdag was de lancering, morgen ligt het in de winkels. Met gepaste trots geef ik bij hoge uitzondering een persbericht door, over het nieuwe magazine By the Grape. Die gepaste trots komt vanwege mijn auteurschap 😉 In het blad staat een artikel van mijn hand, over ‘Vijf eeuwen tapperij en proeflokaal. De rijke wijngeschiedenis van Amsterdam’.

Op de foto Derrick Neleman die het eerste exemplaar aan gastredacteur Nicolaas Klei heeft overhandigd, afgelopen donderdag. Foto: By the Grape

Nieuw wijnmagazine voor echte levensgenieters verkrijgbaar

Wijn zit sterk in de lift in Nederland. Voor veel mensen is wijn onderdeel van hun lifestyle en is een goede maaltijd niet meer compleet zonder een goed glas wijn. Maar tegelijkertijd wordt er vaak zo móeilijk gedaan over wijn. Daarom is er nu By the Grape Magazine. Een blad dat overloopt van de liefde voor wijn, maar tegelijkertijd een laagdrempelige leidraad is voor wie meer wil weten over wijn. Een blad om lekker doorheen te bladeren, laagdrempelig, zonder opsmuk, poespas of blabla. Met als leuke extra dat By the Grape Magazine ook voor de iPad beschikbaar zal komen.

Eigenzinnig
In By the Grape Magazine is elk nummer iemand anders de baas. In de eerste editie is dat de eigenzinnige columnist en wijnkenner Nicolaas Klei, bekend van onder andere de Supermarktwijngids. Hij neemt je mee langs saxofoniste Candy Dulfer, lekker-eten-specialiste Sylvia Witteman, langs omfietsadresjes voor de beste wijn, langs Filemon Wesselink, Onno Kleyn, Loethe Olthuis en Janneke Vreugdenhil. Allemaal echte wijnliefhebbers, die hun verhaal over wijn niet ingewikkelder maken dan het is. Ronald Giphart, die als een van de eerste het magazine heeft ontvangen, is erg enthousiast over het nieuwe magazine: “By the Grape is het eerste tijdschrift waar ik echt dorst van kreeg.”

Wat kun je verder verwachten?
In de eerste editie legt By the Grape 250 wijnwebwinkels langs de meetlat en wordt het je gemakkelijk gemaakt met de wijnwebwinkel top 5. Wijnjournaliste Mariëlla Beukers duikt voor By the Grape in de wijngeschiedenis van Amsterdam en je kunt een wijnreis winnen voor vier personen. Het magazine presenteert ook de beste fiets om wijn mee te vervoeren, inclusief fietstassen waar wijndozen naadloos in passen. En zoals het ‘een zichzelf respecterend blad betaamt’ heeft ook By the Grape een horoscoop. Maar dan wel over wijn natuurlijk. Welke wijn past bij jouw sterrenbeeld?

Fotografie
By the Grape Magazine legt naast mooie, herkenbare verhalen over wijn ook de nadruk op goede fotografie: foto’s waar je dorst van krijgt! Verder bevat het magazine vaste rubrieken met onder andere recepten, wijntips, reizen, nieuws uit de wijnwereld en tafelmanieren.

iPad-versie
Dat By the Grape Magazine er is gekomen, mag eigenlijk al tegendraads worden genoemd. Terwijl de kranten kleiner worden en ‘het’ steeds meer gebeurt op internet, legde By the Grape eigenlijk de omgekeerde route af. By the Grape is namelijk begonnen als webportal over wijn, op www.bythegrape.com. “Maar waar internet zich leent voor kort & hevig en direct to the point, biedt het magazine ruimte om meer de diepte in te gaan”, zegt Derrick Neleman, de drijvende kracht achter By the Grape. “Uit de reacties op onze website merkten we dat daar behoefte aan is. Daar waar andere wijnbladen zich richten op wijnkenners, spreken wij levensgenieters aan en bieden we interessante interviews en laagdrempelige informatie over wijnen”, vervolgt Neleman. Om de voordelen van beide werelden optimaal te benutten verschijnt By the Grape Magazine deze zomer tevens als e-magazine op de iPad. Als een van de eerste magazines in Nederland profiteert het van de interactieve mogelijkheden van dit digitale medium. Zo is er binnenkort videocontent te bekijken in de digitale versie van het magazine en worden allerhande multimediale toepassingen geïntegreerd.

Eerste editie
De eerste editie van By the Grape Magazine is 84 pagina’s dik, verschijnt op 20 april in een oplage van ongeveer 50.000 exemplaren. Het nieuwe wijnmagazine is te krijgen op 5000 verkooppunten, van Albert Heijn en Jumbo tot Ako en Bruna. Binnenkort ook beschikbaar voor de iPad.

Categorie: En verder.... Tags: wijnboeken, wijngeschiedenis

Lees Interacties

Reacties

  1. Martine zegt

    19 april 2010 om 06:35

    Hadden ze niet beter jou op de voorpagina kunnen zetten? 😉

    Martine

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in