• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Oogstjaar 2013 lijkt superieur voor wijnen Nieuw-Zeeland

14 juni 2013 door Mariëlla Beukers

KirkpatrickEstateWinery_016-0-548-365-365-ffffff[Persbericht]

Hoge kwaliteit en 28% meer opbrengst dan vorig jaar

2013 belooft een uitstekend wijnjaar te worden voor de Nieuw-Zeelandse wijnindustrie. De druiven, geplukt in alle regio’s van Nieuw-Zeeland, zijn dit jaar van superieure kwaliteit. Daarnaast is er maar liefst 28% meer geoogst dan in 2012. Wijnmakers door het hele land bestempelen 2013 nu al als één van de beste jaren in de gehele wijngeschiedenis van Nieuw-Zeeland.

“We hebben mogen genieten van een uitstekende zomer waardoor al onze druivenrassen onder perfecte omstandigheden konden groeien en rijpen”, verklaart Philip Gregan, CEO van New Zealand Winegrowers. “Onze verwachting is dat de wijnen uit 2013 een levendig en fruitig karakter zullen krijgen. Uiteraard bevatten de wijnen ook specifieke en complexe kenmerken van de verschillende regio’s waar de druiven geoogst zijn. 2013 lijkt nu al een oogstjaar te worden om nooit te vergeten.”

Volgens de meest recente tellingen is er in totaal ruim 345.000 ton aan druiven geoogst in 2013, een stijging van maar liefst 28% ten opzichte van vorig jaar en vijf procent ten opzichte van 2011.

Vraag en aanbod
Gregan verwacht dat de wijnmakers met een dergelijke oogst weer aan de grote vraag naar Nieuw-Zeelandse wijnen kunnen voldoen: “Vanwege de kleine oogst van vorig jaar kon de wijnindustrie niet voldoen aan de stijgende vraag naar Nieuw-Zeelandse wijnen. De vraag naar onze wijnen blijft bestaan vanuit huidige maar ook nieuwe markten.” De wijnmakers van het relatief jonge wijnland zullen de goede oogst van 2013 dan ook hartelijk verwelkomen. Op deze manier kunnen zij een betere balans creëren tussen vraag en aanbod en de vernieuwde, groeiende export van het komende jaar beter faciliteren.

In de maand mei heeft er al een recordaantal wijntransporten plaats gevonden. “Deze vroege verscheping van wijnen is een teken dat de vraag naar Nieuw-Zeelandse wijnen nog altijd zal aanhoudt”, aldus Gregan. Nieuw-Zeelandse wijnen worden momenteel geëxporteerd naar meer dan 90 landen. De waarde van de totale wijnexport wordt geschat op 1,2 miljard dollar per jaar.

Over New Zealand Wine
New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Het is een beroepsorganisatie gefinancierd door leden. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 leden die telers zijn en 700 leden die een wijnmakerij hebben. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van sector brede evenementen zoals de Bragato Conferentie en Awards en de Air New Zealand Wine Awards.

www.nzwine.com

Categorie: Nieuws Tags: Nieuw Zeeland, oogst 2013, oogstberichten

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in