• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Oostenrijk promoot ‘Cool Wines by the Glass’

3 maart 2012 door Mariëlla Beukers

Na de uitstekende oogst van 2011 is de Oostenrijkse Wine Marketing Board (AWMB) een wereldwijde campagne begonnen getiteld Cool Wines by the Glass. Een nieuwe brochure met dezelfde naam vertelt over de diversiteit van de frisse Oostenrijkse wijnen. De campagne wil vooral distributeurs ondersteunen in het promoten van Oostenrijkse wijnen per glas .

Oostenrijkse wijnen zijn ‘cool’ in meerdere opzichten, aldus de AWMB. Enerzijds is er de jonge en dynamische Oostenrijkse wijnscène, anderzijds blinken de Oostenrijk ‘cool climate’- wijnen uit in hun unieke ‘koele’ frisheid. Nergens ter wereld zijn grote wijnen zo verfrissend als hier.

Deze kenmerken worden toegelicht in de nieuwe AWMB-campagne, die de ‘by the glass’-verkoop moet bevorderen van Oostenrijkse wijnen; van Grüner Veltliner tot de elegante rode wijnen. Net op tijd voor ProWein (a.s. zondag, maandag en dinsdag in Düsseldorf) is een gloednieuwe brochure uitgebracht in het Duits en het Engels. Edities in verschillende andere talen, van Nederlands tot Chinees, zijn te verwachten in de nabije toekomst.

Goede oogst 2011
Na de lage opbrengst in de jaren 2009 en 2010 heeft Oostenrijk zijn voorraadkelders met de uitstekende oogst van 2011 gevuld; een stijging van de export wordt verwacht. In het afgelopen jaar kon een recordomzet van € 126 miljoen euro worden bereikt, maar op de Duitse markt was er een omzetdaling, voornamelijk als gevolg van het verlies aan marktaandeel in de lagere prijsklassen. In ruil daarvoor kwam de gemiddelde prijs van de Oostenrijkse export naar Duitsland voor het eerst op meer dan € 2 per liter. De totale gemiddelde prijs van de Oostenrijkse wijnexport is € 2,71 per liter.

AWMB-directeur Willi Klinger is optimistisch over de toekomst: “We zijn blij met een oogst van 2,8 miljoen hectoliter, omdat de kwaliteit van zowel de witte als de rode wijnen uitstekend is. Ondanks alle pessimistische voorspellingen zal Oostenrijkse wijn met trots terugkomen op de Duitse markt. Internationaal verwachten we een aanzienlijke stijging van gebottelde wijnen, zowel in de populaire als in de hogere prijssegmenten. Het absoluut laagste prijssegment zullen we moeten afstaan ​​aan andere landen.”

[Persbericht]

Categorie: Nieuws Tags: AWMB, Cool Wines by the Glass, Oostenrijk

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in