• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Otima 10: Chill it the way you like

28 februari 2013 door Mariëlla Beukers

Otima 10Even een andere manier van met port omgaan! Het porthuis Warre stuurde vandaag dit persbericht uit, alsof het al zomer is! Goede timing, want die winter, daar is iedereen wel klaar mee, heb ik zo de indruk…

[Persbericht, wijnliefhebbers]

Een cool en sensationeel drankje uit Portugal is Otima 10; in het Portugees betekent ‘ótima’ ‘super, excellent, verfijnd’, en dat zegt precies wat het is.  Otima 10 uit de koeling met een schijfje citroen of on the rocks is een origineel aperitief voor de komende zomer op het terras, het strand of in het park. Maar het is ook een heerlijke after dinner drink! De drank heeft tien jaar gerijpt in eiken vaten; lang genoeg om heerlijk rond en soepel te worden. Je proeft honing, noten en gedroogd fruit. En tegelijkertijd zorgen de rijke fruitsmaken voor een aangename frisheid. Van Otima 10 kun je dus op allerlei manieren en momenten genieten. Het verschil zit ‘m in de ‘chilling’.

‘Chill it the way you like!’
Als je Otima 10 op kamertemperatuur serveert, komen smaken als karamel en sinaasappelschil naar boven. Koel je het drankje tot 10 °C, dan krijg je een elegante en bloemige stijl, die het heel goed doet bij desserts.  Zet je Otima 10 in een ijskoeler of de koelkast (4-5 °C), dan is hij helemaal in balans en proef je de zoete en kruidige aroma’s.

Otima 10 zit in een moderne, strakke fles van wit glas, zodat de prachtige ambergouden kleur van de drank duidelijk zichtbaar is. Het etiket is minimalistisch, eigentijds en toch elegant.

Verkrijgbaar in het portschap bij Albert Heijn en Gall & Gall. Adviesprijs: ± € 12,50.

www.otima10.nl

 

Categorie: Nieuws Tags: Otima 10, port, Portugal, Warre

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in