• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Perswijn Zomerproeverij op 20 mei a.s.

8 mei 2012 door Mariëlla Beukers

Op zondag 20 mei staat Casa400 in Amsterdam in het teken van zomerse wijnen. Op die dag vindt de eerste Perswijn Zomerproeverij plaats, een evenement voor een brede doelgroep. Bezoekers kunnen wijnen proeven en kennismaken met producenten en importeurs van wijnen van over de hele wereld. Daarnaast worden er diverse workshops en besloten proeverijen georganiseerd. Een prima kans om je op een laagdrempelige manier te verdiepen in de diversiteit van de wijnen.

Thema’s
De Perswijn Zomerproeverij kent diverse thema’s. Deze thema’s worden toegelicht aan de hand van workshops, kleinschalige proefsessies met de producent of wijnmaker zelf en diverse presentaties. De thema’s zijn:

• Cool rouge: alles over zomerrode wijnen, eventueel te koelen, lichte wijnen met relatief weinig alcohol

• Zomers mousserend: Mousserende wijnen onder de €15,-, mousserend voor beginners en diverse kleuren en types mousserend

• Spelen met temperatuur: Wat verandert er aan de wijn als de tempratuur verandert? Hoe beïnvloedt de temperatuur de wijn- en spijsverhoudingen? Welke wijnen zijn het meest te beïnvloeden met temperatuurverschillen?

• Rare druiven, rare streken: Onbekend maakt onbemind.. toch?

Workshops
Er worden diverse workshops georganiseerd. Tijdens deze workshops nemen wijnprofessionals de bezoekers mee naar de wereld achter de geschonken wijnen.

Geen zomer zonder rood! door Lars Daniels: Welke rode wijnen zijn geschikt voor de zomer? Is temperatuur belangrijk en aan welke druivenrassen moeten we denken? Een eye opener voor vakmensen en liefhebbers. Je zomer zal nooit meer hetzelfde zijn.
Tijd : 14.00 uur
Entree : € 10,–

Bellingham Verticale proeverij van twee iconen van Bellingham onder leiding van Niel Groenewald, wijnmaker van Bellingham.  Maak kennis met twee druivenrassen uit verschillende jaargangen. Zijn de verschillen inderdaad zo klein? Welke kwaliteit is haalbaar met Chenin en Syrah in Zuid Afrika?
Tijd : 16.00 uur
Entree : € 10,–

Temperatuur Wat is eigenlijk het gevolg als je een wijn proeft op de verkeerde temperatuur? Aan de tafel van EuroCave komen bezoekers alles te weten over wijn en temperatuur. Er wordt wijn geserveerd op perfecte temperatuur, maar ook op een te hoge en/of te lage temperatuur. Wat doet dat met de geur en de smaak van de wijn? Neem de proef op de som en kom het zelf ervaren.

Diverse streken en landen Op het evenement worden wijnen geschonken uit landen en streken van over de hele wereld. Uiteraard zijn klassieke wijnlanden goed vertegenwoordigd, maar ook minder bekende en verrassende landen en streken komen aan bod. Zo staan er wijnen uit Slovenië, Hongarije, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika en zelfs de Achterhoek! Soms zijn de producenten zelf aanwezig om de geschonken wijnen toe te lichten.

Informatie

Perswijn Zomerproeverij
Datum: 20 mei 2012
Tijd: 12.00 uur – 17.30 uur
Kosten: € 15,00 kaarten via www.perswijn.nl/zomer
Locatie: Casa400, Amsterdam www.hotelcasa400.nl

 

 

Categorie: Nieuws Tags: Perswijn zomerproeverij, wijnproeven

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in