• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Régis Camus (Piper-Heidsieck) Sparkling Winemaker of the Year 2013

27 juli 2013 door Mariëlla Beukers

Regis Camus[Persbericht, wijnprofessionals]

Régis Camus, Head Winemaker van het champagnehuis Piper-Heidsieck, is voor de achtste keer uitgeroepen tot Sparkling Winemaker of the Year. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de ‘The International Wine Challenge’ in Londen en omvat een blind tasting waarbij meer dan 10.000 wijnen blind geproefd worden door een jury van 400 vakkundige leden.

Régis Camus is uitgeroepen tot de meest toonaangevende wijnmaker binnen het segment ‘Sparkling Winemakers’. Hij is sinds 1994 verbonden aan het huis Piper-Heidsieck als Head Winemaker en in 2004 en van 2007 tot 2013 uitgeroepen tot de winnaar van deze invloedrijke prijs met internationale bekendheid.

In vier spannende rondes werden meer dan 10.000 wijnen gejureerd. De deelnemende wijnen doorliepen een traject waarbij kwaliteit en smaak bepaald werden en de wijnen vervolgens een bronzen, zilveren of gouden medaille toebedeeld kregen.

“Over and above mastering the technique, there is the loyalty to House style, a clear vision of where one wants to bring it and the intuition and confidence to know the way. The most important is probably the desire to share one’s passion,”, aldus Régis Camus.

Naast de titel ‘Sparkling Winemaker of the Year’ ontving het huis Piper-Heidsieck recent nog meer bekroningen. Piper-Heidsieck Rare 2002 is tijdens het Nederlandse Wine & Food Festival uitgeroepen tot ‘Champagne van het jaar 2013’ in de categorie Champagnes boven € 75,00. De Piper-Heidsieck Rare 2002 rijpt minstens zeven jaar en wordt alleen gemaakt in jaren waarin het klimaat buitengewoon en uitzonderlijk is.

Categorie: Nieuws Tags: Bubbels, Frankrijk, Piper-Heidsieck, Regis Camus

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in