• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Restaurant De Limonadefabriek wint Roussillon Dessert Trophy 2012

26 september 2012 door Mariëlla Beukers

Maandag 24 september vond op het ROC te Leiden de finale plaats van de zevende editie van de Roussillon Dessert Trophy. Overtuigende winnaars zijn Karin Hermans en Arjan Kuipers van restaurant De Limonadefabriek in Streefkerk.

De finalisten kregen de opdracht om de beste match te maken tussen een zelfgekozen Vin Doux Naturel uit de Roussillon en een dessert met gedroogd fruit en/of honing.  Unaniem koos de jury voor de wijn-spijscombinatie van sous-chef Arjan Kuipers en sommelier Karin Hermans van restaurant De Limonadefabriek. Het winnende dessert genaamd Limo’s muesli dessert bestond uit muesli van gedroogde ananas, mango en honinghavermout, met karnemelk-saffraansorbet en een crémeux van zandpeentjes. Hierbij schonken zij de Rivesaltes, Le Serrat 2000 van Domaine Sarda-Malet. De wijn is goudkleurig en heeft aroma’s van gekonfijt fruit, sinaasappel, mandarijn en kruidnagel. Deze wijn-spijscombinatie overtrof volgens de jury die van de andere drie finalisten het Sandton IJsselhotel, restaurant Petrus en Paulus Hoeve en restaurant Sibelicious.

Reactie van de winnaars Karin en Arjan: “We hebben heel veel zin in de Europese finale en vonden het erg leuk en leerzaam om aan de wedstrijd mee te doen.” De hoofdprijs: Deelname aan de Europese finale en aansluitend een tour langs verschillende wijnhuizen in de Roussillon.

De vakkundige jury bestond uit sommelier Simon Veldman van Restaurant Vermeer, patissier Jeroen Goossens van Jeroen Goossens Dutch Pastry, wijnjournaliste Magda van der Rijst en culinair journaliste Sonja van de Rhoer. De juryleden beoordeelden de desserts in eerste instantie op wijn-spijscombinatie. Daarnaast telden originaliteit en presentatie mee.

Het publiek, studenten van de opleiding horeca, mocht meeproeven en de combinaties tussen de wijnen en de desserts beoordelen.

Europese finale in Frankrijk
Op 15 april 2013 doet het team van De Limonadefabriek mee aan de Europese finale van de Roussillon Dessert Trophy in Perpignan. Deze zal plaatsvinden bij l’Ecole Internationale de Pâtisserie van wereldberoemd patissier Olivier Bajard. Met hun winnende wijn-spijscombinatie zullen zij het opnemen tegen teams uit België, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

[Persbericht]

Categorie: Nieuws, Wijn & eten Tags: Frankrijk, Limonadefabriek, Rivesaltes, Roussillon

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in