• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Restauranttip: ‘Jasmijn en ik’

6 juni 2009 door Mariëlla Beukers

We hebben een kennis die altijd de leukste restaurantjes weet. Dankzij haar hebben we al regelmatig leuke ontdekkingen in eigen stad gedaan. Afgelopen vrijdag aten we met zijn drieën in zo’n restaurantje, op een plek waar je het nu niet zo snel zou zoeken. Maar bij ‘Jasmijn en ik’ op de Utrechtse Kanaalstraat (in de wijk Lombok) eet je werkelijk de lekkerste Aziatische gerechten. Ooit was het een klassiek Chinees restaurant, maar sinds een jaar of wat zwaait een jongere generatie de scepter. Aan de muren prachtige schilderijen van een Chinese kunstenaar die zich laat inspireren door Mondriaan; op de kaart heerlijke gerechten geïnspireerd op een breed Aziatisch palet (zo goed ben ik er ook niet in thuis, eerlijk gezegd); een uiterst sfeervolle aankleding én een uitstekende wijnkaart.
Zo te zien kwamen de wijnen van Les Genereux, in dit geval dus waarschijnlijk Margaret Wines in Utrecht. Nooit geweten dat een simpele rosé van cabernet sauvignon en grenache (Côtes de Thongues) zo prima smaakt bij zeer kruidig kipgehakt met basilicum en chili, kokosrijst en mangosalade. Thuis drinken we meestal bier of witte wijn bij Aziatische gerechten, maar ik vrees dat ik me nu nog echt eens moet gaan verdiepen in het combineren van Aziatisch gekruid eten en wijn.

Categorie: Wijn & eten Tags: Restaurants

Lees Interacties

Reacties

  1. Edith zegt

    7 juni 2009 om 10:30

    Tis zeker een lekker en leuk restaurantje. Het verhaal gaat dat de dochter des huizes het traditionele restaurant verbouwd heeft tot Jasmijn & ik, toen haar ouders met vakantie waren.. Of dat waar is, ik heb geen idee, maar het is wel een mooie mythe.

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in