We hebben een kennis die altijd de leukste restaurantjes weet. Dankzij haar hebben we al regelmatig leuke ontdekkingen in eigen stad gedaan. Afgelopen vrijdag aten we met zijn drieën in zo’n restaurantje, op een plek waar je het nu niet zo snel zou zoeken. Maar bij ‘Jasmijn en ik’ op de Utrechtse Kanaalstraat (in de wijk Lombok) eet je werkelijk de lekkerste Aziatische gerechten. Ooit was het een klassiek Chinees restaurant, maar sinds een jaar of wat zwaait een jongere generatie de scepter. Aan de muren prachtige schilderijen van een Chinese kunstenaar die zich laat inspireren door Mondriaan; op de kaart heerlijke gerechten geïnspireerd op een breed Aziatisch palet (zo goed ben ik er ook niet in thuis, eerlijk gezegd); een uiterst sfeervolle aankleding én een uitstekende wijnkaart.
Zo te zien kwamen de wijnen van Les Genereux, in dit geval dus waarschijnlijk Margaret Wines in Utrecht. Nooit geweten dat een simpele rosé van cabernet sauvignon en grenache (Côtes de Thongues) zo prima smaakt bij zeer kruidig kipgehakt met basilicum en chili, kokosrijst en mangosalade. Thuis drinken we meestal bier of witte wijn bij Aziatische gerechten, maar ik vrees dat ik me nu nog echt eens moet gaan verdiepen in het combineren van Aziatisch gekruid eten en wijn.
Edith zegt
Tis zeker een lekker en leuk restaurantje. Het verhaal gaat dat de dochter des huizes het traditionele restaurant verbouwd heeft tot Jasmijn & ik, toen haar ouders met vakantie waren.. Of dat waar is, ik heb geen idee, maar het is wel een mooie mythe.