• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Rosé con amore

1 juli 2007 door Mariëlla Beukers

Uitzonderingen daargelaten eet ik maar heel weinig in restaurants die een fatsoenlijke wijnkaart hebben. Geen idee hoe dat komt, maar meestal komen wij in simpele doordeweekse restaurants terecht, vooral als de pubers meegaan. Afgelopen vrijdag bleken we echter puur bij toeval een gouden greep gedaan te hebben. Na het shoppen in de uitverkoop moest er ook wat gegeten worden en we besloten tapas te gaan eten bij Amor, aan de Oudegracht. De score op Iens voor dit restaurant wist ik niet meer, maar vooruit, op hoop van zegen gingen we naar binnen. (Achteraf maar goed dat ik die score niet meer wist: de cijfers zijn niet al te hoog. Zo zie je maar, ook Iens kan bedriegen…).
Wat een verrassing toen wij op de kaart een aantal zeer bekende wijnen aantroffen, onder andere de rode tafelwijn van Churchill, enkele bekende Spaanse rosé’s en een bekende witte Portugese wijn. Amor bleek bijna uitsluitend wijnen van de buurman van enkele werfkelders verderop op de kaart te hebben, onze vaste wijnhandelaar Van Wageningen en de Lange.
Bij de uitstekend klaargemaakte en zeker niet standaard tapas smaakte ons de fles Cuvi Rosado 2006 van Grupo Yllera perfect. Dat is nog eens rosé (na al die slechte ervaringen van laatst…)!

De Cuvi Rosado is gemaakt van 100% tempranillo en komt uit het Spaanse wijngebied Castilla y León. De rosé is kruidig, fruitig en fris. Bij zowel kruidige als romige gerechtjes kwam hij goed tot zijn recht. We betaalden er 14 euro voor, in onze ogen een schappelijke prijs in een restaurant voor deze rosé.

Categorie: Proeven Tags: Spanje

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in