Culinair schrijver Onno Kleyn richtte dit jaar zijn Culinaire Schrijfacademie op. Diverse bloggers en andere geïnteresseerden volgden al een cursus culinair schrijven bij hem, met resultaat. In oktober gaat een volgende cursus van start, en daar zijn nog plaatsen voor. Zelf neem ik ook deel, en ik heb er ontzettend veel zin in.
Onno vertelt over de cursus: “Mijn cursus is een opleiding voor wie (semi-)professioneel aan de slag wil met het schrijven over wijn of eten. Journalisten, copywriters, schrijvers van nieuwsbrieven, pr-medewerkers, sommeliers en restaurateurs, zij horen bij de doelgroep. Maar de cursus is ook zeer geschikt voor serieuze bloggers en andere liefhebbers. ”
Bij de cursus inbegrepen is het
Handboek Culinair en Wijnschrijven
Barstensvol met waardevolle tips en handvatten. Aan bod komen onder meer:
- Ken je lezer (en je redacteur!)
- Formats: blogs, columns, artikelen, recepten, wijnbeschrijvingen, nieuwsbrieven en meer
- Vorm: toon, ritme, het gebruik van jargon, schilderen met woorden
- Inhoud: bronnen, feiten, smaken
- Schrijfwijzen van wijnnamen en druivenrassen
- Schrijfwijzen van ingrediënten
- Receptnotatie
Niveau en kosten
De studiebelasting is 7 à 8 uur, los van het bijwonen van de bijeenkomsten. Een vooropleiding is niet nodig.
De kosten van deze cursus zijn 367 euro ex. BTW. Alleen het startcollege bijwonen kan ook; de kosten zijn dan 137 euro ex. BTW.
De cursus start op 8 oktober a.s. Meer informatie op de website van de Culinaire Schrijfacademie.