• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Schrijvers in spe gezocht

30 augustus 2012 door Mariëlla Beukers

Culinair schrijver Onno Kleyn richtte dit jaar zijn Culinaire Schrijfacademie op. Diverse bloggers en andere geïnteresseerden volgden al een cursus culinair schrijven bij hem, met resultaat. In oktober gaat een volgende cursus van start, en daar zijn nog plaatsen voor. Zelf neem ik ook deel, en ik heb er ontzettend veel zin in.

Onno vertelt over de cursus:  “Mijn cursus is een opleiding voor wie (semi-)professioneel aan de slag wil met het schrijven over wijn of eten. Journalisten, copywriters, schrijvers van nieuwsbrieven, pr-medewerkers, sommeliers en restaurateurs, zij horen bij de doelgroep. Maar de cursus is ook zeer geschikt voor serieuze bloggers en andere liefhebbers. ”

Bij de cursus inbegrepen is het

Handboek Culinair en Wijnschrijven

Barstensvol met waardevolle tips en handvatten. Aan bod komen onder meer:

    • Ken je lezer (en je redacteur!)
    • Formats: blogs, columns, artikelen, recepten, wijnbeschrijvingen, nieuwsbrieven en meer
    • Vorm: toon, ritme, het gebruik van jargon, schilderen met woorden
    • Inhoud: bronnen, feiten, smaken
    • Schrijfwijzen van wijnnamen en druivenrassen
    • Schrijfwijzen van ingrediënten
    • Receptnotatie

Niveau en kosten
De studiebelasting is 7 à 8 uur, los van het bijwonen van de bijeenkomsten. Een vooropleiding is niet nodig.

De kosten van deze cursus zijn 367 euro ex. BTW.  Alleen het startcollege bijwonen kan ook; de kosten zijn dan 137 euro ex. BTW.

De cursus start op 8 oktober a.s. Meer informatie op de website van de Culinaire Schrijfacademie.

Categorie: Meer dan wijn, Nieuws Tags: Culinaire Schrijfacademie, Onno Kleyn

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in