• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Spanje gastland op 15e Megavino

2 september 2013 door Mariëlla Beukers

Logo_Megavino_2013[Persbericht] Wijnliefhebbers noteren alvast 18 tot 21 oktober a.s. in hun agenda want dan vindt de 15e editie van Megavino in Brussels Expo plaats. Een feesteditie dus en daar hoort uiteraard een speciaal gastland bij. En met Spanje hebben de organistoren alvast een ‘dikke vis’ weten te vangen. Spanje is immers niet alleen het grootste wijnland qua oppervlakte, het is bovendien de derde grootste producent wereldwijd en ook bij ons zit de verkoop gevoelig in de lift.

Op Megavino pakt Spanje met een totaalconcept uit: alle regio’s zijn nagenoeg vertegenwoordigd maar er is bijzondere aandacht (met een aparte tasting bar) voor de cava of zeg maar dé bubbelhype in Vlaanderen, voor bodegas die zich gespecialiseerd hebben in wijntoerisme, leuke workshops rond wijn en gerecht in de tapasbar, en een ruime en fraai aangeklede degustatiezone waar de klok rond becommentarieerde proeverijen georganiseerd worden.

Daarnaast zijn opnieuw alle ‘vaste waarden’ vertegenwoordigd. Frankrijk neemt met meer dan 100 aanwezige producenten de grootste oppervlakte voor zijn rekening en heeft ook een eigen ingerichte degustatiezone waar vier dagen lang ‘non stop’ proeverijen en workshops georganiseerd worden.

Italië vult die top drie aan. Sicilië is de absolute blikvanger maar ook regio’s als Pisa (Toscane), Asti (Piemonte), Puglia, Alto‐Adige, Veneto tot zelfs het kleine Molise zakken met een sterke vertegenwoordiging naar Brussel af.

En uiteraard zijn de klassiekers als Oostenrijk, Duitsland, Californië, Bulgarije, Luxemburg , Chili, Argentinië, Brazilië, Australië en Zuid‐Afrika weer pertinent aanwezig. Ook al voor de tweede keer aanwezig is het paviljoen met Belgische wijnbouwers dat zo’n twaalftal producenten uit eigen land zal groeperen.

Uitkijken wordt het ook naar de voormalige Oostbloklanden als Roemenië, Hongarije of Slovenië die Brussel ontdekt lijken te hebben. Nog opvallend dit jaar: delegaties uit Georgië en voor het eerst ook koosjere wijn op Megavino. Andere blikvanger wordt het paviljoen van Belgische wijnbouwers, niet alleen in Frankrijk maar ook landgenoten die in andere landen wijn maken. Ze zijn met een twintigtal, een absolute première!

Ook de animatiekalender steekt propvol. Vier dagen lang ‘free tastings’ in de degustatiezones van de verschillende paviljoenen maar ook becommentarieerde proeverijen, workshops en wedstrijden in de aanpalende animatiezalen. Consulteer het programma op de Megavino website.

Op maandag gaat alle aandacht naar de professionele bezoeker. Die kan in de verschillende zalen diverse mini-expo’s bijwonen waar tal van nieuwe producenten die op zoek zijn naar een Belgische vertegenwoordiging hun wijnen voorstellen. Ook dit programma staat op de website.

Info:
Megavino 2013, van 18 tot 21 oktober, Paleis 1, Brussels Expo

Openingsuren:
Vrijdag 18/10 van 18 tot 23u00
Zaterdag 19/10 van 12 tot 20u00
Zondag 20/10 van 10 tot 19u00
Maandag 21/10 van 10 tot 18u00

Toegang: 10€, degustatieglas en beursplan inbegrepen

Categorie: Nieuws Tags: Megavino, Spanje

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in