• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Spannende wijnen op unieke beurs

11 maart 2010 door Mariëlla Beukers

grootsewijnen-logo-v02Voor mij zijn de leukste wijnen de wijnen die je ‘vindt’, die je weghaalt bij een speciaalzaakje of kleine importeur, en die niemand anders kent. Nou ja, niemand….. je snapt wel wat ik bedoel. Ik hou gewoon van het spannende, het ongewone, het verrassende in wijn. Die wijnen vind je niet in de supermarkt, maar wel bij kleine, gespecialiseerde importeurs, die uit een passie voor de wijnen van bijvoorbeeld Hongarije, Duitsland of Catalonië een bedrijfje gestart zijn, soms nog naast een andere (fulltime) baan.

LinkedIn
In de afgelopen jaren heb ik veel van deze kleine importeurs ontmoet, en met een aantal heb ik geproefd, geluncht en uitgebreider kennisgemaakt. Sommigen zijn zelfs opdrachtgevers geworden. Hun passie staat voorop, geld verdienen met de wijn is vaak van ondergeschikt belang – al is het natuurlijk wel handig 😉
Daarom vind ik het ook heel erg leuk dat vijftig van die liefhebbers elkaar gevonden hebben via LinkedIn. Net zoals ik mijn Vrouwen in de wijn-groep heb kunnen oprichten via de sociale media, zo hebben deze mensen elkaar gevonden dankzij de mogelijkheden van internet. Enkelen zetten het initiatief op, dat al snel enthousiast opgepakt is door Perswijn. Met de vakkundige ondersteuning van André Sauerbier, verantwoordelijk voor alle Perswijn-evenementen, is binnen een paar maanden een idee omgezet in actie. Kleine importeurs, die normaal gesproken geen geld hebben om zich te presenteren op dure beurzen en chique proeverijen, hebben zich aaneen gesloten en organiseren op 11 en 12 april in het Groothandelsgebouw in Rotterdam een spetterende proeverij. Er is zelfs een YouTube filmpje gemaakt ter promotie.

Op de proeverij laten de importeurs hun wijnen proeven aan consumenten (zondag) en aan vakhandel en horeca (maandag).

Bijzondere wijnen
De kleine wijnimporteurs (KWI) bieden wijnliefhebbers en professionals iets bijzonders: ze werken met kleine producenten, die veel aandacht besteden aan het terroir, om de smaak van de regio in de fles te krijgen. Door de kleine schaal van een KWI – meestal zijn het eenmanszaken met minder dan 75.000 flessen import – kan de importeur bovendien veel persoonlijke service leveren. De wijnen zijn vaak uniek en op beperkte schaal verkrijgbaar. Het traject van wijngaard naar consument is kort. Deze importeurs kennen hun leveranciers én hun klanten vaak nog persoonlijk. De meeste importeurs hebben zich gespecialiseerd in een land of een streek, waarin ze volkomen thuis zijn. En hoewel ze allemaal anders zijn, is de passie en de gedrevenheid bij iedereen hetzelfde.

Daarom: komt allen op 11 of 12 april naar Rotterdam, en proef wat er nog meer is aan wijn in Nederland!

Kaartverkoop en informatie
Kaarten voor het evenement zijn verkrijgbaar via www.perswijn.nl/kwi waar ook alle informatie te vinden is.
Data: 11 april 2010 (consumenten) en 12 april 2010 (pers en horeca)
Tijd: 12.00 uur – 17.30 uur (beide dagen)
Locatie: Zalencentrum Engels (Groothandelsgebouw) 8e etage, Rotterdam
Prijs: € 17,50

Categorie: Beleven Tags: Evenementen, Social media, wijnhandels, wijnnieuws

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in