• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Tijd voor Muskaat? Wijnen voor de komende zomer!

21 maart 2013 door Mariëlla Beukers

Moscato dAstiDe wijnpromotiebureau’s willen ons iets vertellen. Bijvoorbeeld dat we allemaal aan de muskaatwijnen moeten. Afgelopen zeven dagen kwamen er twee persberichten binnen, allemaal met de strekking: vier de zomer met een muskaatwijn.

Bericht één komt uit Italië: Moscato d’Asti staat hier in de spotlights! Ik citeer: “Deze Italiaanse wijn wordt gemaakt van de muskaatdruif en dat proef je. De wijn smaakt namelijk heel erg naar druif! De wijngaarden staan in de regio rondom de stad Asti, in het noordwesten van Italië aan de voet van de Alpen. Het bijzondere aan deze witte wijn is, dat ze veel minder alcohol bevat dan de gemiddelde wijn, namelijk zo’n 5%. De wijn is licht mousserend en friszoet, omdat niet alle suikers omgezet zijn in alcohol. En dat krijgen ze in Asti voor elkaar door de wijn tijdens het gistingsproces tot het vriespunt af te koelen, zodat de gisting vanzelf stopt. Door het lage alcoholgehalte is de wijn licht verteerbaar en de lichte bubbel geeft `m een vrolijk en frivool karakter. De wijn doet het prima als aperitief en wordt ook vaak gedronken bij desserts met vruchten en ijs. De Castelvero Moscato d’Asti zit in een strak vormgegeven fles en is voor € 7,99 bij PLUS Retail verkrijgbaar.”

Eigenlijk geen woord verkeerd bij. Inderdaad: Moscato d’Asti is het perfecte besluit van je maaltijd, en past bij heel wat desserts: ijs, vruchtentaart en fruitcoctails. Absoluut aan te raden dus.

puklavec_friends_Muscato_2012Maar muskaatwijnen kunnen ook van elders komen, en daarvan wil het Sloveense puklavec & friends ons overtuigen:  “Muscato is de jongste telg van de familie Puklavec. Met hun jonge wijnbedrijf maken zij frisse, fruitige en toegankelijke wijnen, waarvan ze zoveel mogelijk mensen willen laten genieten. En dat Muscato veel nieuwe vriendinnen gaat maken, is zeker.

Muscato is een frisse, aromatische wijn met een heerlijke geur van rijpe muskaatdruiven. Je proeft wat peer en perzik, verfrissende groene appels en een beetje honing. Een borrelwijn bij uitstek en lekker bij fruitsalade en Aziatisch eten.

De puklavec & friends Muscato is vanaf maart verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten voor € 4,99. Je herkent de flessen aan het handige halslabeltje, dat je als een Post-it verwijdert. Hierdoor zul je deze heerlijke Sloveen nooit meer vergeten!”

Tsja: zowel Jumbo als Plus-shoppers zitten dus goed komende tijd. Nu alleen nog het bijpassende mooie weer. En dat hebben de promotie-teams helaas niet in de hand!

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van muskaatwijnen? Kijk dan eens hier!

 

Categorie: Nieuws Tags: Moscato d'Asti, puklavec & friends

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in