Bijzondere combinaties van wijn en eten komen soms puur bij toeval tot stand. Vanavond creëerden wij thuis een dessert geheel dankzij de social media, met verbluffende resultaten!
Dankzij mijn bezoekje aan de Douro, op uitnodiging van Oscar Quevedo (@quevedeo) kocht ik bij de Jumbo (@jumbowijn) een flesje 10 years old tawny port. @quevedo ken ik al jaren, dankzij onze blogs en Twitter.
Deze zoete, gerijpte port leek mij uitstekend te combineren bij het sorbetijs van merlot waaraan cacao was toegevoegd. @IJsgek Roberto Gelato maakte dit ijs deze week en schreef erover op Facebook. Ik sprong op de fiets naar de Utrechtse Poortstraat en sloeg een halve liter in. Met Roberto maakten wij enige jaren terug kruisbessenijs van kruisbessen uit onze eigen tuin, dankzij contacten die via Twitter gelegd werden.
Vandaag organiseerden @2personen in Bunnik, bij restaurant Vroeg, het tweede Red een kaas-festival. Ruim 5000 mensen wisten zij te bewegen opnieuw een portie Parmezaanse kaas van door de aardbeving van 2012 beschadigde kazen te kopen. Samuel Sanders, de ene helft van @2personen, ken ik ook al jaren via de social media. Ooit importeerde Samuel uitstekende wijnen!
Rondom het ophaalpunt van die Parmezaanse kazen was een streekmarkt ingericht, waar plattelandswinkel De Achterdijk (@deachterdijk) verrukkelijke frambozen verkocht. Uit de kas, weliswaar, maar desondanks ongelooflijk lekker, vol van échte frambozensmaak, fris en lichtzuur.
Voeg die frambozen bij een bolletje merlot-cacao sorbetijs en schenk er een glaasje 10 years old tawny port bij. Een match-made-in-heaven!